Vacatures ervaringsdeskundige

/Vacatures ervaringsdeskundige

 

Vacature: ervaringsdeskundige, Arnhem

Voor de Regio Arnhem De Waard zijn we op zoek naar een:

 Begeleider
(28 uur)

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega!  In ons team is ruimte voor een nieuwe begeleider. Sta jij stevig in je schoenen, hou je van uitdagingen en ben je goed in staat grenzen te bewaken? Dan zijn we op zoek naar jou. Je gaat werken in een beschermde woonvorm met volwassen cliënten met psychische problematiek.

De functie
Als begeleider ben je verantwoordelijk voor het proactief, resultaat- en herstelgericht begeleiden van cliënten met psychiatrische en/of psychosociale problematiek en hun netwerk. Je coördineert en regisseert de begeleiding, signaleert kansen en mogelijkheden in de regio en onderneemt hierop actie.

De begeleiding van de cliënt is herstelgericht aan de hand van de SRH methodiek en gericht op het behalen van resultaten. Gegevens van de cliënt en rapportages worden, samen met de cliënt, volgens richtlijnen vastgelegd in het cliëntdossier en in het zorgplan. Tot je taak behoort ook het opbouwen en onderhouden van een netwerk met samenwerkingspartners, gemeenten en andere betrokkenen om optimale begeleiding en participatie van de cliënt te bereiken. Bij de functie horen onregelmatigheidsdiensten, slaapdiensten en/of bereikbaarheidsdiensten.

Wij vragen
Je hebt een afgeronde HBO opleiding (bijvoorbeeld MWD, SPH of vergelijkbaar). Je hebt kennis van psychiatrische ziektebeelden en ervaring in de psychiatrie of een aanverwante sector.

Belangrijke competenties voor deze functie zijn: present zijn (in contact zijn en blijven met de cliënt), coachen, netwerken, anticiperen en methodisch handelen. Vanuit onze kernwaarden zijn gewenste competenties voor al onze medewerkers: klantgerichtheid, samenwerken, resultaatgerichtheid en zelfontwikkeling.

In het kader van bereikbaarheidsdiensten stellen wij de richtlijn en de aanstellingseis dat een medewerker binnen 30 minuten bij een cliënt kan zijn in geval van een crisis. Indien de medewerker beschikt over een overnachtingsmogelijkheid in de buurt, is dit ook mogelijk.

Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een ervaringsdeskundige.

Wij bieden
De functie van begeleider is ingedeeld in FWG 50 (CAO–GGZ). Het salaris is minimaal € 2218,- en maximaal € 3678,- bij een fulltime dienstverband (36 uur). Je ontvangt in eerste instantie een contract van maximaal 1 jaar en kan aansluitend tijdelijk verlengd worden conform de geldende wetgeving. Afhankelijk van functioneren en bedrijfsmogelijkheden bestaat de kans op een vast dienstverband. Daarnaast bieden we uitgebreide interne scholingsmogelijkheden, zoals Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen.

Informatie en reageren

Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Dan staat één van jouw mogelijk toekomstige collega’s je graag te woord. Melissa Nijenhuis kan je alles vertellen over werken bij ons. Haar telefoonnummer is: 026-3655230. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met onze adviseur P&O Marjolein Harsema. Haar telefoonnummer is: 026-4424236.

Je kunt tot en met uiterlijk 30 september a.s. solliciteren op deze vacature.

Het eerste sollicitatiegesprek staat gepland op 6 oktober a.s.

Een eventuele tweede ronde staat gepland op 12 oktober a.s.

 

 

Vacature: ervaringsdeskundige

Ook nu in coronatijd werven we door: Parnassia zoekt voor diverse GGZ teams in Den Haag ervaringsdeskundigen.
Dit ga je doen

De gemeente Den Haag investeert in de ontwikkeling van een geïntegreerde GGZ in de wijken van Den Haag. Als ervaringsdeskundige draag je bij aan het ontwikkelen van een integraal aanbod van diagnostiek, behandeling en zorgondersteuning. We zoeken dan ook ervaringsdeskundigen die werken vanuit de herstelvisie en zelfbepaling in eigen keuzes en autonomie van de patiënt. Er is aansluiting bij het tempo van herstel van de patiënt en de ervaringswerker poogt de patiënt te prikkelen en te motiveren tot herstel. De patiënt wordt door de ervaringswerker weer in eigen kracht gezet. Herstelondersteunende zorg wordt geïmplementeerd in de wijk doordat de ervaringswerker o.a. herstelgroepen gaat opzetten.

Het gaat om het persoonlijke verhaal van de patiënt en de regie over de zorg ligt bij de patiënt,
naasten worden – als de patiënt dit wil – betrokken bij de zorg en worden geïnformeerd en ondersteund. Hierbij moet het zorg- en begeleidingsaanbod aansluiten bij het gewone leven en richt zich naast de behandeling (van de aandoening) op wonen, dagbesteding, werken, leren, financiën, vrijetijdsbesteding en de sociale- en familierelaties. Persoonlijk en maatschappelijk herstel zijn hierbij de sleutelwoorden.

Jouw werkzaamheden als ervaringsdeskundige:

 • Actief benaderen en zelfstandig onderhouden van contact met patiënten
 • Bieden van ondersteuning tijdens crisismomenten, gericht op maximalisering van het behoud van zelfbeschikking van de patiënten
 • Je adviseert professionals vanuit je eigen ervaring en participeert in de behandelplanbespreking
 • Je ontwikkelt en begeleidt herstelgroepen
 • Je zet eigen ervaring in bij de begeleiding van (groepen) patiënten om hen perspectief te bieden op herstel door middel van gesprekken en voorbeeldgedrag
 • Je stimuleert en begeleidt patiënten bij herstelgerichte activiteiten
 • Indien mogelijk bent je co-trainer van reguliere trainingen of cursussen
Dit ben jij

Jouw opleidingsniveau:

 • Relevante afgeronde opleiding Ervaringsdeskundigheid (minimaal BGE)
 • Relevante werkervaring met ervaringsdeskundigheid
 • Persoonlijke ervaring met psychiatrische behandeling
 • Kennis van de belangrijkste behandel- en begeleidingsmogelijkheden en van de sociale kaart

Jouw competenties:

 • Empathisch vermogen (luisteren en invoelen)
 • Altruïsme (onvoorwaardelijk)
 • Assertiviteit (grenzen stellen en bewaken)
 • Relativeringsvermogen (kunnen lachen)
 • Flexibel (schakelen en bijstellen)
 • Doorzettingsvermogen (terriërtalent)
 • Zelfreflectie (o.a. zicht hebben op eigen ontwikkelpunten)

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Het natrekken van referenties, integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Wij bieden

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Het betreft een functie voor 16-32 uur per week. Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt minimaal € 1955,- en maximaal € 2757,- (FWG 35) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur.

Werken bij Parnassia Groep

Parnassia is gevestigd  in de regio’s Haaglanden en Noord-Holland. Wij behandelen en begeleiden volwassenen met ernstige psychiatrische aandoeningen (EPA) en ouderen met psychiatrische problemen of dementie.

Parnassia is onderdeel van Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze patiënten en succesvol zijn.

Interesse?

Heb je nog vragen of wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Noek van Bakel, directeur bedrijfsvoering, via 06-20255028 of Anke Spuijbroek, psychiater, via 06-10525602.

Vacature: ervaringsdeskundige

Dienstverband: 16-36 uur per week
Soort dienstverband: Bepaalde tijd, 1 jaar met intentie tot verlenging voor onbepaald tijd
Kernfunctie: Ervaringsdeskundige 2
Dienstrooster: Dagdienst
Standplaats: Heerlen
Opleiding: Werk en denkniveau op MBO-4 of hoger niveau, liefst aangevuld met scholing op het vlak van ervaringsdeskundigheid of bereid om een              opleiding te volgen.
Salaris: FWG 35 – CAO GGZ (min. € 1.845,– en max. € 2.757,–)
Reageren voor: 16-11-2020
Werving: In- en externe werving (Bij gelijke geschiktheid wordt voorrang gegeven aan de interne kandidaat).

Ervaringsdeskundige: bijdragen aan herstelgericht werken
Mondriaan biedt herstel ondersteunende zorg aan mensen met een psychische kwetsbaarheid, zodat zij maximaal gebruik maken van hun zelf oplossend vermogen en de mensen om hen heen. Het accent ligt op versterking van mogelijkheden en vaardigheden, zodat men werkt aan een betere balans tussen kwetsbaarheid en weerbaarheid. Het streven is om zo veel als mogelijk zelf de regie te nemen in het eigen herstelproces en een zinvol leven voorbij de aandoening vorm te geven, als volwaardig lid van de samenleving. Vanzelfsprekend wordt iemand ondersteund in zijn kwetsbaarheid, maar de focus ligt vanaf dag één op wat iemand wél kan, zijn of haar talenten en mogelijkheden.

Het opnemen van ervaringsdeskundigen in alle lagen van de organisatie is een uitstekende manier om herstel ondersteunende zorg succesvol te implementeren binnen Mondriaan. Herstel ondersteunende zorg en daarbij de inzet van ervaringsdeskundigheid zijn in de hedendaagse psychiatrie krachtige elementen voor kwaliteit en vernieuwing: Hoe herpak je je leven na een ontwrichtende periode? Hoe voorkom je dat je weer terugvalt? Hoe ga je om met dagelijkse activiteiten? Hoe vind je weer een zinvolle levensinvulling? De ervaringsdeskundigen van Bureau Herstel hebben allemaal met dergelijke vragen en dilemma’s moeten worstelen, maar kwamen na vallen en opstaan weer op een punt waarop zij de regie over hun eigen leven in eigen hand wisten te nemen. Ze kozen hun eigen pad. En nu stimuleren zij anderen ook hun eigen weg te vinden.

Wij zoeken meerdere ervaringsdeskundigen om het team van Bureau Herstel uit te breiden o.a. binnen F-ACT, HIC en de ART afdelingen. Hieronder kort beschreven.

 • F-ACT:

Het F-ACT team richt zich op patiënten met ernstige psychiatrische aandoeningen waaronder psychotische stoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en/of verslavingsproblematiek. De behandeling is multidisciplinair, flexibel in intensiteit, assertief en outreachend, hetgeen betekent dat de behandeling plaatsvindt waar de patiënt woont of zich regelmatig bevindt.

 • HIC:

High & intensive Care is een gesloten setting waarbij hoogwaardige intensieve klinische behandeling wordt geboden aan patiënten met een psychiatrische ziektebeeld in crisis. Het doel van een HIC is de autonomie van de patiënt te herstellen op een moment van ernstige ontregeling.

 • ART:

Active Recovery Triad zijn afdelingen waarbij de mensen die in (ernstige) psychiatrische nood verkeren goed en menswaardig worden opgevangen en behandeld. Dit gebeurd in een setting waar veiligheid en bescherming gecombineerd wordt met respectvolle zorg en behandeling.

 

Het werk van de ervaringsdeskundige

Als ervaringsdeskundige kom je te werken bij Bureau Herstel dat als organisatieonderdeel is opgenomen binnen de sector preventie en participatie van Mondriaan. Vanuit Bureau Herstel worden diverse taken uitgevoerd zoals het organiseren en coördineren van herstel ondersteunende zorg, zoals o.a. herstelwerkgroepen, Stemmenhoordersgroepen en het geven van herstel trainingen, het opstellen van beleid m.b.t. de verdere doorgroei van bureau herstel met daarnaast het beschrijven van diverse protocollen en richtlijnen. Kortom houden de taken van bureau herstel het volgende in:
•  De ondersteuning van patiënten in samenwerking met het behandelteam waar de ervaringsdeskundige onderdeel van is
•  De uitvoering van herstelactiviteiten
•  Het creëren van maatschappelijke kansen. Hij draagt bij aan het scheppen van maatschappelijke ruimte en participatie.

Naast de werkzaamheden binnen bureau herstel worden de ervaringsdeskundigen ook voor een aantal uren ingezet bij de diverse organisatieonderdelen binnen Mondriaan ten behoeve van de juiste zorg richting de cliënt. Hierbij valt te denken aan de inzet binnen diverse F-ACT teams, de HIC en ART afdelingen, verslavingszorg, Kinderen & Jeugdigen, beschermd wonen, Radix, etc. Mondriaan streeft erna om uiteindelijk binnen ieder organisatieonderdeel ervaringsdeskundigen ingezet te hebben.

De ervaringsdeskundige ondersteunt de cliënt bij het individuele herstelproces, bij zijn dagelijkse bezigheden en maatschappelijke participatie en emancipatie. Daartoe creëert hij vanuit (h)erkenning, reflectie en begrip ruimte zodat de cliënt zelf aan zijn herstelproces kan werken. De ondersteuning is een samenwerkingsproces waar, vanuit zelfbepaling, ook de omgeving bij betrokken kan worden. Dit zijn voor de cliënt belangrijke personen, maar ook maatschappelijke organisaties die ondersteuning bieden.

Ook ondersteunen de ervaringsdeskundigen bij het opstellen van de Crisiskaart, de WRAP, zijn ze actief als coach digitaal herstelverhaal, trainer in de cursus ‘Werken met eigen ervaring (WMEE)’ of zijn zij kartrekker in de herstelwerkgroepen. Ook worden steeds meer ervaringsdeskundigen bij Mondriaan toegevoegd aan F-ACT teams, de HIC, ART afdelingen, Forensisch F-ACT en Kliniek, Beschermd Wonen, Kinderen & Jeugdigen en leveren de ervaringsdeskundigen een belangrijke bijdrage aan het filmfestival Verfilmde Waan en zijn zij nauw betrokkenen bij de proeftuinen van de Nieuwe GGZ. Daarnaast nog vele andere initiatieven.

Wat neem je mee?
1.  Eigen ervaring met ernstige psychische aandoeningen, ontregeling en ( gedwongen) opname.
2.  Een aantoonbaar vergevorderd stadium in persoonlijk herstel en zelfregie
3.  De persoonlijke ervaring met psychische kwetsbaarheid en de behandeling daarvan is geïntegreerd in ervaringskennis.
4.  Een werk en denkniveau op MBO-4 of hoger niveau, liefst aangevuld met scholing op het vlak van ervaringsdeskundigheid of bereid om een opleiding te volgen.
5.  Proactief in het positioneren van de rol van ervaringsdeskundige naar patiënten en collega’s van het behandelteam toe.
6.  Een constructieve houding in de samenwerking met collega-ervaringsdeskundigen en andere disciplines met oog voor de wederzijdse aanvulling/versterking.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen. Salaris en rechtspositie zijn conform de CAO voor de Geestelijke Gezondheidszorg.

Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen. Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen.

Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website.

Is je interesse gewekt?
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Nicole Balk, (teamleider), bereikbaar op het nummer: 06 22412847

Heb je interesse, stuur dan een reactie via onderstaande button.

Bij indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

 

Vacature: alle round hulpverlener voor 6 maanden (ervaringsdeskundige is een pré)

De vacature is voor 24 uren per week (incl. bureaudienst) in eerste instantie voor een periode van een half jaar

De hulpverlener verricht taken gericht op de aanmelding (Bureaudienst) en de ambulante begeleiding. Maar ook gericht op de begeleiding in de opvang, het wonen en het dagelijks leven op de locatie voor vrouwen en hun kinderen die om veiligheidsredenen niet thuis kunnen wonen. Je werkt samen met de cliënten aan een toekomst zonder geweld. Moviera werkt volgens de methodiek Krachtwerk en Veerkracht.

Wij zoeken
Wij zijn op zoek naar een collega met een afgeronde HBO opleiding en met werkervaring in een soortgelijke functie, die bereid is om flexibel te werken en die om kan gaan met crisissituaties. Je bent breed inzetbaar, je hebt lef en je bent nieuwsgierig naar uitdagingen en kansen. Je herkent je in de volgende competenties en eigenschappen: analytisch sterk, resultaatgericht, communicatief sterk, proactief, stressbestendig, flexibel, je hebt humor en beschikt over relativeringsvermogen.

Je kan zowel met volwassenen als met kinderen werken.

Wij vragen:

· Een afgeronde HBO-opleiding (Social Work, MWD of SPH).

· Ervaring in het werken met de doelgroep en met kinderen.

· Kennis en ervaring met betrekking tot krachtgericht en systemisch werken, trauma en hechting.

· Je hebt bij voorkeur de training Krachtwerk en Veerkracht gevolgd of bent bekend met deze methodieken.

· Zelfstandig en in teamverband kunnen werken.

· Het bezit van een rijbewijs en auto.

· SKJ geregistreerd of daarmee bezig.

· De opleiding tot ervaringsdeskundige heeft een pré.

Wij bieden

Arbeidsvoorwaarden en salaris conform CAO Sociaal Werk, salarisschaal 8 (de inschaling loopt minimaal vanaf € 2.712,- en maximaal € 3.864,- bruto per maand op basis van 36-urige werkweek).

Informatie en solliciteren

Wil je meer informatie over de functie hulpverlener neem dan contact op met Judith Richard bereikbaar op het nummer: 088-3744737.
Stuur je motivatiebrief en CV uiterlijk 24 september 2020 onder vermelding van: Allround hulpverlener, locatie Nijmegen

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • Werk vanuit huis mogelijkheden
 • Pensioen
 • Vakantiegeld
 • Dertiende maand / Eindejaars Bonus
 • Bedrijfstelefoon
 • Reiskostenvergoeding

Contractduur 6 maanden

Parttime uren: 24 per week

Deadline sollicitaties: 24-9-2020

Verwachte startdatum: 15-10-2020

Soort dienstverband: Parttime, Tijdelijk

Salaris: €3.864,00 per maand

Ervaring:

 • Huiselijk geweld: 1 jaar (Aanbevolen)
 • Werken met kinderen: 1 jaar (Aanbevolen)

 

 

Vacature: ervaringswerker kliniek

Wat ga je doen?
Als ervaringsdeskundige-casemanager maak je deel uit van een multidisciplinair behandelteamteam  waarin iedereen vanuit zijn/haar eigen expertise bijdraagt aan een gezamenlijk doel: goede herstelgerichte zorg voor onze patiënten. Vanuit jouw ervaringsdeskundigheid bied je een bijdrage aan de behandeling van  patiënten met langdurende en complexe problematiek waarbij het herstelproces vaak is vastgelopen. Je zet interventies in op zowel het persoonlijk, als het maatschappelijk als het klinisch herstel. In teambesprekingen breng jij het patiëntperspectief en het belang van herstelondersteunende zorg onder de aandacht bij jouw collega’s.Als ervaringsdeskundige heb je oog en oor voor het hele verhaal van de patiënt. Je kunt goed reflecteren op jouw eigen ervaring en dit professioneel inzetten. Je hebt een klantgerichte houding, maar kunt tegelijk ook begrenzen als de situatie daarom vraagt. Om doelen zo goed mogelijk te bereiken werk je niet alleen intensief samen met je directe collega’s en de patiënt, maar ook met familie/naasten, collega’s uit andere teams en ketenpartners.Naast de directe patiënt contacten vind je het leuk en ben je in staat bij te dragen aan projecten en innovaties op de afdeling die gaan over het professionaliseren van HOZ en het verder ontwikkelen van ART.Wat bieden wij jou?
 • Een contract voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een salaris in FWG 50  (afhankelijk van achtergrond en ervaring) van de GGZ CAO.
 • Een uitdagende baan in een omgeving waar geen dag hetzelfde is en waar je écht het verschil kunt maken voor onze patiënten.
 • Verschillende opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zodat jij je kunt blijven groeien in jouw rol als ervaringsdeskundige.
 • Samenwerking met een betrokken en enthousiast multidisciplinair team  en de mogelijkheid om mee te denken over verbeteringen en ontwikkelingen. Een eindejaarsuitkering van 8,33% (volledige dertiende maand).
 • Het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden ‘Alflex’, waarmee je de mogelijkheid hebt om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets of een sportschoolabonnement.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een afgeronde (agogische) opleiding op minimaal HBO niveau
 • Gevolgde opleiding of training op gebied van ervaringsdeskundigheid (zoals ‘Werken met eigen ervaring’, ‘Herstellen doe je zelf’ of ‘TOED’)
 • Je hebt eigen ervaringen met psychiatrische problematiek en behandeling  en kunt dit professioneel inzetten
 • Je bent iemand die oog en oor heeft voor het hele verhaal van de patiënt en juist daarom ben je sterk in het maken van contact met patiënten, naasten en netwerkpartners
 • Je werkt graag samen in een team en bent in staat om te reflecteren op je eigen handelen en dit bespreekbaar te maken.
 • Feedback geven en ontvangen is voor jou vanzelfsprekend en dit doe je op een prettige manier
 • Jij denkt graag in mogelijkheden in plaats van in problemen, ook op momenten dat het tegen zit
 • Je werkt graag in een dynamische omgeving en hebt een hoge stressbestendigheid

Nieuwsgierig geworden?
Neem ook dan gerust contact op, zodat we je kunnen vertellen hoe we werken en hoe we de rol van ervaringswerker op VKB zien.

 

 

Vacature: begeleider, regio Jeugd

De regio jeugd biedt beschermd wonen: dit is specialistische begeleiding aan jeugdigen in de leeftijd van 16 tot 20 jaar binnen verschillende woonvormen.  Er is een diversiteit in woonvormen afgestemd op de zorgvraag en de ontwikkeling van de jongere, vanzelfsprekend wordt de begeleiding afgestemd op de zorgvraag en de ontwikkeling van de jongere. Naast de (praktische) woonvaardigheden die geleerd worden aan de hand van het competentiemodel gericht op (verdere) stabilisatie van de problematiek en aanleren en vasthouden van vaardigheden.

De functie
Als begeleider ben je verantwoordelijk voor het proactief, resultaat- en herstelgericht begeleiden van jonge cliënten met psychiatrische en/of psychosociale problematiek en hun netwerk. Je coördineert en regisseert de begeleiding, signaleert kansen en mogelijkheden in de regio en onderneemt hierop actie.

Je begeleidt de jeugdigen aan de hand van het competentiemodel en een individueel behandelplan. Je levert een bijdrage aan het trainings- en behandelingsaanbod, onder supervisie van de gedragswetenschapper.  Daarnaast onderhoudt je contact met het netwerk van de jeugdige en ben je actief op het gebied van scholing en vrijetijdsbesteding ten behoeve van de jeugdigen. Het gaat om 24 uurs-begeleiding; je draait onregelmatige diensten en incidenteel slaapdiensten.

Bij gelijke geschiktheid zal de voorkeur uitgaan naar een ervaringsdeskundig begeleider.

Wij vragen
Je hebt een afgeronde HSAO met uitstroomprofiel jeugdzorg werker (bv MWD, SPH, pedagogiek of vergelijkbaar). Voor de functie van begeleider Jeugd is een registratie bij SKJ verplicht.  Indien je nog niet SKJ geregistreerd bent, zul je deze registratie alsnog moeten doen.Je hebt kennis van psychiatrische ziektebeelden en ervaring met de psychiatrie of aanverwante sector. Daarnaast heb je ervaring of affiniteit in het werken met jeugdigen. Je werkt zelfstandig met een eigen verantwoordelijkheid, maar neemt ook actief deel aan het team, inclusief het vervullen van teamtaken, deelname aan intervisie en bijscholing.

Belangrijke competenties voor deze functie zijn: present zijn (in contact zijn en blijven met de cliënt), coachen, netwerken, anticiperen en methodisch handelen. Vanuit onze kernwaarden zijn gewenste competenties voor al onze medewerkers: klantgerichtheid, samenwerken, resultaatgerichtheid en zelfontwikkeling.

Wij bieden
De functie van begeleider is ingedeeld in FWG 50 (CAO–GGZ). Het salaris is minimaal € 2218,- en maximaal €3678,- bij een fulltime dienstverband (36 uur). Je krijgt een contract van maximaal 1 jaar en kan aansluitend tijdelijk verlengd worden conform de geldende wetgeving. Afhankelijk van functioneren en bedrijfsmogelijkheden bestaat de kans op een vast dienstverband. Daarnaast bieden we uitgebreide interne scholingsmogelijkheden, zoals competentiegericht werken en SRH.

Informatie en reageren
Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Peter Haanschoten, telefoonnummer 06-51 98 97 24.

Je kunt tot en met 20 september 2020 solliciteren op deze vacature.

Het eerste sollicitatiegesprek staat gepland op 28 september 2020.

Een eventuele tweede ronde staat gepland op 7 oktober 2020

 

 

Vacature; begeleider

Voor onze team in Arnhem Zuid zijn we op zoek naar een ervaren en innovatieve begeleiding, die in staat is om te gaan met een diverse doelgroep. Naast ambulante begeleider ga je ook begeleiding bieden aan cliënten op onze beschermd wonen locaties. Hier wonen cliënten o.a. jongvolwassenen met autisme. Ervaring en/of affiniteit met deze doelgroep is dan ook een pre.

De functie
Als begeleider ben je verantwoordelijk voor het proactief, resultaat- en herstelgericht begeleiden van cliënten met psychiatrische en/of psychosociale problematiek en hun netwerk. Je coördineert en regisseert de begeleiding, signaleert kansen en mogelijkheden in de regio en onderneemt hierop actie.

De begeleiding van de cliënt is herstelgericht aan de hand van de SRH methodiek en gericht op het behalen van resultaten. Gegevens van de cliënt en rapportages worden, samen met de cliënt, volgens richtlijnen vastgelegd in het cliëntdossier en in het zorgplan. Tot je taak behoort ook het opbouwen en onderhouden van een netwerk met samenwerkingspartners, gemeenten en andere betrokkenen om optimale begeleiding en participatie van de cliënt te bereiken. Bij de functie horen onregelmatigheidsdiensten, slaapdiensten en/of bereikbaarheidsdiensten.

Wij vragen
Je hebt een afgeronde HBO opleiding (bijvoorbeeld MWD, SPH of vergelijkbaar). Je hebt kennis van psychiatrische ziektebeelden en ervaring in de psychiatrie of een aanverwante sector. Wij zijn op zoek naar een collega die zich zelf durft te zijn en open staat voor verandering. Je kan snel schakelen en hebt kennis van de GGZ.

Belangrijke competenties voor deze functie zijn: present zijn (in contact zijn en blijven met de cliënt), coachen, netwerken, anticiperen en methodisch handelen. Vanuit onze kernwaarden zijn gewenste competenties voor al onze medewerkers: klantgerichtheid, samenwerken, resultaatgerichtheid en zelfontwikkeling.

In het kader van bereikbaarheidsdiensten stellen wij de richtlijn en de aanstellingseis dat een medewerker binnen 30 minuten bij een cliënt kan zijn in geval van een crisis. Indien de medewerker beschikt over een overnachtingsmogelijkheid in de buurt, is dit ook mogelijk.

Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een ervaringsdeskundige.

Wij bieden
De functie van begeleider is ingedeeld in FWG 50 (CAO–GGZ). Het salaris is minimaal € 2154,- en maximaal € 3571,- bij een fulltime dienstverband (36 uur). Je ontvangt in eerste instantie een contract van maximaal 1 jaar en kan aansluitend tijdelijk verlengd worden conform de geldende wetgeving. Afhankelijk van functioneren en bedrijfsmogelijkheden bestaat de kans op een vast dienstverband. Daarnaast bieden we uitgebreide interne scholingsmogelijkheden, zoals Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen.

Informatie en reageren

Heb je inhoudelijke vragen over de functie dan kun je contact opnemen met naam (regiomanager regio), telefoonnummer 026- 442 42 36.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Jeanette Smeenk (adviseur P&O).

Je kunt tot en met uiterlijk 20 september solliciteren op deze vacature. De eerste sollicitatieronde staat gepland op 24 september en de 2e sollicitatieronde op 28 september

 

 

 

Vacature: sr medewerker Herstel en Ervaringsdeskundigheid bij Fameus

Wat ga je doen?

 • Je levert als Senior Medewerker Herstel en Ervaringsdeskundigheid een bijdrage aan het herstelproces van mensen vanuit eigen ervaringsdeskundigheid en onze visie op herstel;
 • Vanuit ervaringsdeskundigheid en de herstelvisie ben je gericht op ontwikkelingsmogelijkheden die bijdragen aan het herstelproces;
 • Je ondersteunt collega’s bij het implementeren en optimaliseren van de herstelvisie en de inzet van ervaringsdeskundigheid;
 • Als ervaringsdeskundige heb je een voorbeeldfunctie en ben je een rolmodel voor mensen welke gericht is op hoop en ‘empowerment’;
 • Je zet je in voor het behoud van autonomie en een gezonde leefstijl, de kern hierbij is ‘eigen regie’;
 • In afstemming met management en kernteam van FAMEUS draag je de verantwoordelijkheid voor verschillende projecten, veelal in opdracht vanuit het sociale domein, maar ook vanuit de SGGZ. waaronder GGz Breburg.
Hoe ziet jouw werkomgeving eruit?

FAMEUS is het centrum voor herstel en ervaringsdeskundigheid van GGz Breburg. Ons werkgebied is de regio Midden- en West-Brabant. We hebben locaties in Tilburg, Breda, Roosendaal en Baarle-Nassau. Bekijk de website van FAMEUS voor meer informatie.

Onze visie
Iedereen heeft de mogelijkheid om te werken aan herstel, ontwikkeling en ontplooiing en om naar eigen inzicht zijn/haar leven in te richten.
Onze missie

FAMEUS vindt het belangrijk dat alle mensen de kans krijgen om zelf aan hun gezondheid te werken. Een gezondheid waarbij het niet alleen gaat over je beperkingen en kwetsbaarheid, maar over je herstel, ontwikkeling en ontplooiing. Daarbij is gezondheid het vermogen om je eigen leven in te richten, rekening houdend met je eigen sociale, fysieke en emotionele uitdagingen (Huber). Deze nieuwe kijk op gezondheid gaat over eigen regie, verantwoordelijkheid nemen, jezelf aanpassen en meedoen in de maatschappij. Daarmee wordt gezondheid een vaardigheid die voortdurend aandacht en onderhoud nodig heeft.

Wat breng je mee?
 • Je hebt geleerd hoe jij jouw ervaringsdeskundigheid kunt inzetten en hebt een afgeronde relevante opleiding op hbo-niveau;
 • Je beschikt bijvoorbeeld over een afgeronde opleiding Social Work / SPH met specialisatie Ervaringsdeskundigheid (minimaal MBO4 BGE-ervaringsdeskundigheid);
 • Minimaal 3 jaar werkervaring als ervaringsdeskundige in de intra- of extramurale zorg;
 • De methodiek van herstelondersteunende zorg en projectmatig werken is bij jou bekend en je hebt hier in de praktijk ervaring mee opgedaan;
 • Persoonlijke en kennis van collectieve ervaringen met het doormaken van een psychisch herstelproces;
 • Je hebt ervaring en vaardigheid in het geven van voorlichting aan personen en groepen;
 • Invoelend vermogen om problemen te herkennen en te respecteren. Je weet vertrouwen op te bouwen, motiveert en stimuleert cliënten om verantwoording te nemen;
 • Hoge mate van zelfstandigheid in het verrichten van werkzaamheden binnen de richtinggevende kaders;
 • Een helikopterview om zaken te signaleren en bespreekbaar te maken en uiteindelijk tot voorstellen komen voor betrokkenen;
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd feedback en bent in staat om op individueel- en teamniveau te faciliteren;
 • Goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid voor een heldere en beknopte informatie-uitwisseling;
 • Doelgerichtheid en efficiëntie en je laat verbondenheid met het eigen vakgebied zien;
 • Je bent 32 uur per week beschikbaar.

Wat bieden we jou?

Een betekenisvolle baan met ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. De functie is ingeschaald in FWG 45 (minimaal €1.955,- en maximaal €3.326,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

GGz Breburg biedt een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden via FiscFree®. Daarmee kun je met belastingvoordeel o.a. deelnemen aan het fietsenplan, een nieuwe laptop aanschaffen of lidmaatschap voor een beroepsvereniging betalen. De kosten voor verplichte registraties worden door de werkgever vergoed.

Je hebt ook recht op een persoonlijk opleidingsbudget, tegemoetkoming reiskosten, vaste eindejaarsuitkering (13e maand) en een goede pensioenregeling. Overige arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO GGZ.

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Roland Emmaneel, manager bedrijfsvoering FAMEUS, R.Emmaneel@ggzbreburg.nl, tel. 06-13402786. Maak gebruik van de button op deze pagina voor het doorsturen van je cv en toelichting. De sluitingsdatum is 30 september 2020.

 

Vacature: ervaringswerker

 

Cordaan is op zoek naar een ervaringsdeskundige die het Team Herstel komt versterken. Heb jij een mbo 4 zorgdiploma, ben je ervaringsdeskundige op het gebied van verslaving, en heb je meerdere jaren relevante werkervaring? Lees dan snel verder!

Wat krijg je van ons?

 • Jaarcontract voor 20 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Salaris conform cao GGZ FWG 40 (p. 70, min €2.077,- en max. €3.037 o.b.v. een fulltime dienstverband van 36 uur);
 • Extra toeslagen voor onregelmatige diensten;
 • Uitstekende pensioenregeling;
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarinkomen;
 • Een ruim scholingsaanbod aan cursussen via ons eigen leerportaal verzorgd door de Cordaan Academie;
 • Leuke bonusregeling bij het aandragen van je nieuwe collega´s.

Wie ben jij?

 • Je bent ervaringsdeskundige op het gebied van verslaving en je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Je hebt minimaal mbo 4 werk- en denkniveau en hebt ruime kennis van het vakgebied herstel;
 • Je hebt een afgeronde opleiding gericht op ervaringsdeskundigheid (bijvoorbeeld ARIE, Howie the Harp, MBO persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen met ervaringsdeskundigheid);
 • Je laat zien op welke manier je kunt reflecteren op je eigen herstelproces. Je weet dit te vertalen naar een bijdrage aan herstel;
 • Je bent geduldig, volhardend en bezit een gezonde dosis humor. Je bent in staat om op verschillende niveaus te schakelen en mensen aan je binden en te motiveren. Je bent representatief en integer.

Waar ga je werken?
Team Herstel bestaat uit ervaringswerkers met een psychiatrische en/of verslavingsachtergrond. Het team benut eigen ervaringen om anderen te ondersteunen in hun persoonlijke herstelproces, het vinden van eigen kracht, wensen en dromen. Dat gebeurt bijvoorbeeld via de cursus ‘Hey, doe je mee?’. Het team zoekt naar de kracht die een cliënt in zich heeft. Op dit moment bestaat het team uit acht ervaringswerkers. Ieder vult de functie op zijn of haar eigen manier in. Kijk voor meer informatie op:

Wat ga je doen?
We zijn op zoek naar een ervaringsdeskundige op het gebied van verslaving, die ons team Herstel komt versterken. Als ervaringswerker ondersteun je cliënten met gecombineerde psychiatrische-/verslavingsproblematiek. Daarnaast is het de bedoeling dat je jouw kennis en kunde overdraagt aan collega’s van Team Herstel. Als ervaringswerker heb je een rol in het mede ontwikkelen, uitdragen en uitvoeren van de herstelvisie van Cordaan met als doel het herstelondersteunend werken bij medewerkers en cliënten van Cordaan te ondersteunen en bevorderen.

Enthousiast?
Mooi! Je kunt direct online solliciteren. Nog vragen? Neem contact op met:
– Chantal Veldhuizen (manager Team Herstel) voor inhoudelijke vragen via 06 5196 9821 of cvanveldhuizen@cordaan.nl

– Marieke Hordijk (recruiter) voor vragen over de procedure via 06 2835 6372 of mhordijk@cordaan.nl

 

 

Vacature: Vrijwilligerscoördinator binnen de Armoedecoalitie

Houd je van dynamiek en spreekt het thema armoede je aan?

Dan zoeken wij jou voor de functie van vrijwilligerscoördinator binnen de Armoedecoalitie! Lister is 1 van de organisaties die betrokken is bij de Armoedecoalitie. De functie is voor 2 jaar en beslaat 8 uur per week.

De Armoedecoalitie Utrecht is een bundeling van maatschappelijke organisaties (waaronder Lister) en initiatieven in de stad rondom het thema armoede. De aangesloten organisaties, hulp- en dienstverleners, belangenbehartigers en ervaringsdeskundigen (mensen die uit eigen ervaring sociale en/of financiële armoede kennen) hebben daarbij één doel voor ogen: armoede bestrijden en sociale uitsluiting tegengaan. De Armoedecoalitie bestaat uit een stuurgroep van directeuren en beslissers, een platform waarin mensen uit de praktijk bij elkaar komen, een casuïstiekteam, kernteam en een aantal werkgroepen.

Binnen de Armoedecoalitie zijn 17 vrijwilligers actief, waarvan ruim 12 hun ervaringskennis actief inzetten in verschillende projecten. Hun kennis en inzet is onmisbaar om zaken daadwerkelijk beter te regelen en mensen in (stille) armoede te bereiken en te helpen. De afgelopen jaren hebben we met en door ervaringsdeskundigen diverse initiatieven opgezet, zoals:

De rijdende straattafel: ervaringsdeskundigen bezoeken met een kar vol informatie, koffie, thee en spelletjes etc. plekken in de wijken om in gesprek te gaan met mensen in armoede en andere buurtbewoners.

Bijeenkomsten in de wijken in diverse vormen zoals dialoog, bijvoorbeeld op scholen en deeldiners in buurthuizen, waarbij op verschillende manieren armoede en schuldenthematiek wordt besproken.

We streven naar een sterke, toekomstbestendige kerngroep van ervaringsdeskundige vrijwilligers die, ondersteund in constructieve samenwerking, gezamenlijk succesvolle initiatieven bedenken en uitvoeren. Zo willen we mensen in armoede in Overvecht en Kanaleneiland bereiken, verbinden en helpen.

Om dit doel te bereiken zoeken wij een coördinator die de groep ervaringsdeskundigen ondersteunt bij het organiseren van allerhande activiteiten. Iemand die op gelijkwaardige voet samen met de vrijwilligers aan de slag gaat, individueel en als groep. Uitgangspunt is dat de regie over activiteiten bij de vrijwilligers zelf ligt. Zij zijn verantwoordelijk, de coördinator coördineert en ondersteunt zodanig dat de vrijwilligers en teams zoveel mogelijk zelfstandig draaien.Dit ga je doen. Taken zijn:

Ondersteunen, begeleiden en professionaliseren van bestaande en nieuwe initiatieven van ervaringsdeskundigen: werkgroepen opzetten en begeleiden, structureren (afspraken bijhouden en herinneren), nieuwe ideeën kanaliseren.

Verbinden: ervaringsdeskundigen onderling (teambuilding), maar ook betrekken van samenwerkingspartners zoals Al Amal, EDASU, Steunpunt GGz, U-2B Heard! en partijen in de wijken zoals Dock, buurtpastoraten voor de kerken, buurtteams.

Zorgen voor continuïteit (vinger aan de pols houden) en soepele voortgang.

Op individueel niveau de ervaringsdeskundigen helpen met hun persoonlijke ontwikkelvragen (zonder in een hulpverlenersrol te vervallen), bijvoorbeeld gericht op het vergroten van de weerbaarheid.Dit ben jijJe hebt kennis en affiniteit met het vraagstuk armoede en sociale uitsluiting en voelt je verwant met de mensen die hiermee te maken hebben
Je kunt en wilt werken in een organisatie waarin eigen regie centraal staat. Je beschikt over een groot flexibel vermogen, enthousiasme, weet mensen te enthousiasmeren en te laten groeien; zowel individueel als in teamverband. Je kunt gelijkwaardig communiceren en beschikt over verbindend vermogen tussen de deelnemers Tenslotte ben je stressbestendig en resultaatgericht.Kennis en ervaringJe hebt HBO werk- en denkniveau of MBO niveau 4 opleiding en ervaring met coördinerende werkzaamheden. Je beschikt over goede computervaardigheden: Microsoft Office-applicaties (o.a. Windows, Word, Excel).Arbeidsvoorwaarden. De functie omvat 8 uur per week en is voor twee jaar. De functie is ingeschaald in schaal 8 van de cao Sociaal Werk, (minimaal €2763 maximaal €3864 bij fulltime). In beginsel krijg je een jaarcontract dat bij goed functioneren wordt verlengd voor een jaar.
Interesse?Denk jij deze baan is echt wat voor mij? Leuk! Solliciteer dan direct maar in ieder geval vóór 15 september 2020. Voor meer informatie of vragen kun je terecht bij Marry Mos (Armoedecoalitie); 06-18680097.

 

Stichting Eetstoornissen Utrecht

Vacature: Coordinator ervaringsdeskundige eetstoornissen

Voor een Stichting Eetstoornissen in Utrecht ben ik op zoek naar een coördinator ervaringsdeskundige. De Stichting heeft als visie, de impact van eetstoornissen te minimaliseren en de missie eetstoornissen op kaart te zetten, betrokkenen de helpende hand te bieden en bij te dragen aan een structurele verbetering van het zorgsysteem.

Het doel van deze functie is het bieden van steun voor mensen met een eetstoornis en hun naasten via de inzet van een uitvoerend team. Het onderhouden van relaties met opdrachtgevers en het inrichten van de interne organisatie. Je rapporteert aan de directie en draagt met het eigen team bij aan het bereiken van de jaardoelstellingen van de stichting. Dit gebeurt offline door steun thuis te bieden en online door middel van chat, telefoon en andere middelen.

Een greep uit jouw werkzaamheden:

– ontwikkelen van programma ervaringsdeskundige steun;

– werven van ervaringsdeskundigheid en het optimaal opleiden, inzetten, ondersteunen en begeleiden van dit groeiende team;

– werven van opdrachtgevers en relatiebeheer;

– zorgdragen voor de ontwikkelingen van innovatieve diensten;

– bewaken en optimaliseren van alle hierbij behorende werkprocessen.

We zoeken iemand met hbo/wo opleiding en ervaringsdeskundigheid niveau D van het beroepscompetentieprofiel ervaringsdeskundigheid of vergelijkbaar. Minimaal 10 jaar werkervaring als leidinggevende. Kennis en inzicht van de doelgroep, ervaring met projectmanagement en -ontwikkeling. Een goede beheersing van Nederlands en Engels. Ondernemend, sterke communicatieve en sociale vaardigheden, zelfstandig alsook in teamverband kunnen functioneren, inhoudelijke kennis op het gebied van eetstoornissen, zo mogelijk affiniteit met een eetstoornis.

Contractduur 12 maanden

Soort dienstverband: Fulltime, Bepaalde tijd

Salaris: €4.500,00 – €5.000,00 per maand

Opleiding:

 • Basisonderwijs (Aanbevolen)

Locatie:

 • Utrecht (Vereist)

 

Vacature: ervaringsdeskundige Opvoedpoli (16 uur pw)

KOOS Utrecht zoekt een ervaringsdeskundige professional!
KOOS is verantwoordelijk voor specialistische jeugdhulp en we werken daarbij met inzet van ervaringsdeskundigheid. Ben jij ervaringsdeskundige en heb je geleerd om jouw ervaringskennis om te zetten in ervaringsdeskundigheid? Dan ben jij misschien de ervaringsdeskundige professional waar KOOS naar op zoek is!

KOOS Utrecht

KOOS bestaat sinds 1 januari 2020 en is actief in de specialistische aanvullende jeugdhulp voor kinderen, jongeren, ouders in de wijk, in het westelijk deel van de gemeente Utrecht. KOOS is opgericht vanuit de initiatiefnemers Altrecht, De Opvoedpoli, De Rading, Reinaerde en Youké. KOOS staat voor persoonlijke, integrale zorg op maat in de buurt. De inzet van ervaringsdeskundigen in de BASEcamps [Buurtgerichte, Ambulante, Specialistische teams] kan daarbij niet gemist worden.

 

Wat ga je doen?

Jij kent het werkveld van “binnenuit” en biedt vanuit jouw ervaring ondersteuning aan kinderen, jongeren en hun gezinnen. Het gaat daarbij om herkenning en erkenning. Dit doe je niet alleen, maar samen met andere specialistische professionals binnen KOOS en in samenwerking met partners in de buurt. Je bent pro-actief en ondernemend en komt goed tot je recht in een organisatie die in opbouw en continu in ontwikkeling is. Je bent in staat zelfstandig en methodisch te werken vanuit je specialisme (ervaringsdeskundige in de Jeugdzorg) en werkt open en transparant. Je hebt zelfreflectie en durft opbouwend kritisch te zijn. Je benut in- en externe netwerken.

 • Je bouwt bruggen tussen cliënten en jeugdhulp zorg professional
 • Je biedt individuele ondersteuning aan cliënten vanuit jouw ervaringsdeskundigheid
 • Je adviseert collega’s en samenwerkingspartners over specialistische jeugdzorg
 • Je signaleert trends
 • Je doorbreekt taboes door deze bewust en actief op de agenda te zetten
 • Je onderhoudt en ontwikkelt je kennis en brengt deze actief in
 • Je levert een actieve en creatieve bijdrage aan de (door-)ontwikkeling van KOOS en de rol en positie van ervaringsdeskundigen

Wat neem je mee?

Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en bent in het bezit van een diploma Ervaringsdeskundigheid of kunt aantonen dat je op een andere manier jouw ervaring hebt weten om te zetten in professionele ervaringskennis. Je hebt ruime ervaring in het inzetten van jouw ervaringsdeskundigheid. Je bent ervaringsdeskundige op het gebied van een of meerdere van de volgende onderwerpen: opvoedingsproblematiek, scheidingsproblematiek, schoolproblematiek, verslavingsproblematiek, pleegzorg, destructief gedrag, suïcide.

 

Wat krijg je van ons?

 • Een vaste plek in een van de BASEcamps als gelijkwaardige collega binnen het team
 • Een intervisie groep van ervaringsdeskundigen binnen KOOS
 • Een contract voor een half jaar voor 16 uur per week (0,44 fte) en salarisinschaling als Jeugdzorgwerker D

 

Solliciteren?

Heb je interesse in de functie van ervaringsdeskundige dan kun je dit aangeven via vacature@koosutrecht.nl

Graag ontvangen we voor 24 september 2020 jouw motivatiebrief en cv.

Bij indiensttreding moet je kunnen beschikken over een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

 

Meer weten over de functie van Ervaringsdeskundige bij KOOS? Kijk op onze LinkedIn pagina naar het filmpje of neem contact op met de jeugdkwartiermaker van KOOS via carlijn.mol@koosutrecht.nl of 06-82511793.

 

 

Vacature: Ervaringsdeskundige Respijtvoorziening Bussum (24-32 uur)

Cliënten ondersteunen in hun weg naar herstel en een actieve rol spelen als kartrekker in de opbouw van de nieuwe locatie. Jij zorgt ervoor.
 Regio: Bussum
 Begeleiders en vaktherapeuten
 Opleidingsniveau: MBO HBO
 Aantal uren per week: 32
Zo werk jij

Voor wie jij er bent? Voor mensen die door bijvoorbeeld sociaal-maatschappelijke, psychische of financiële uitdagingen ontwricht zijn en weer in evenwicht willen komen. We openen een nieuwe respijtvoorziening in Bussum en jij bouwt met ons mee. Het mooie aan deze rol is de tweeledigheid: als ervaringsdeskundige ondersteun je cliënten in hun herstel en heb je een actieve rol als kartrekker in de opbouw van de nieuwe locatie. Kortom, je bent er als ervaringskundige door:

 • het coördineren van de opbouw van de nieuwe locatie.
 • samen met jouw team zorg te dragen voor een zo goed mogelijke dienstverlening aan de gasten.
 • een set te ontwikkelen van activiteiten die bijdragen aan het herstelproces van gasten.
 • het geven van individuele- en groepsbegeleiding aan gasten.
 • je volgt een opleidingstraject waarin je door middel van teamintervisie gecoacht en ondersteund wordt.

Goed om te weten; omdat wij 24 uur per dag open zijn werk je op wisselende tijden en dagen.

We hebben jou nodig voor de opbouw van onze afdeling. Met jou als ervaringsdeskundige zijn we nóg sterker in wat we doen. Namelijk, mensen ondersteunen in hun herstelproces. In het leven van iemand kunnen er meerdere vormen van ontwrichting ontstaan. Het kan iedereen overkomen dat door gebeurtenissen op sociaal-maatschappelijke, psychische of financiële vlakken je in een situatie terecht komt dat je het even niet alleen redt. Je voelt aan dat je hier iets aan moet doen zodat je niet helemaal vastloopt of de controle kwijtraakt. Het kan allerlei oorzaken hebben en je wil er actief mee aan de slag of je wilt er even los van komen. Je vindt het beter om even uit je eigen omgeving te zijn en ondersteuning te krijgen van mensen die een situatie als de jouwe als geen ander begrijpen. Mensen die dit gevoel hebben, kunnen terecht bij de respijtvoorziening.

In de preventie om escalaties te voorkomen die tot een ernstig persoonlijk nadeel kunnen leiden, kan een respijtvoorziening een belangrijke aanvullende rol spelen. De respijtvoorziening is een plek voor en door cliënten. Cliënten zijn te gast in de respijtvoorziening en kunnen in gesprek gaan met mensen die weten hoe het is om ontwricht te zijn. De respijtvoorziening start als pilot in september 2020 voor een jaar in samenwerking met de gemeenten en instanties in Gooi en Vecht. Onze respijtvoorziening is 7 dagen per week, 24 uur per dag geopend. De voorziening draait op professionele gediplomeerde ervaringsdeskundigen, ervaringsdeskundigen i.o. en herstelwerkers (vrijwilligers met eigen ervaring in ontwrichting en herstel).

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier.

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek? De Respijtvoorziening in Bussum.

De regio Gooi- en Vechtstreek ontfermt zich over een breed werkgebied, verdeeld over zeven gemeenten. Vanuit onze locaties in Bussum, Hilversum, Laren en Huizen werken wij samen met zo’n 440 collega’s. Regie geven, kennis delen, lef en energie tonen, vertrouwen geven en gastgericht zijn, kenmerken het kompas dat richting geeft aan onze visie op patiëntenzorg én werkgeverschap binnen regio Gooi- en Vechtstreek.

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk. Op professioneel én persoonlijk vlak: we zien wie je bent. Betere zorg begint bij jou en daar ondersteunen en faciliteren we je graag in. Ook kun je als ervaringsdeskundige bij GGz Centraal rekenen op:

 • een bruto maandsalaris tussen €1.955,- en €3.326,- (CAO GGZ, functiegroep 40 of 45, afhankelijk van opleiding of ervaring) op basis van 36 uur.
 • een contract voor 24-32 uur per week voor een jaar. Bij wederzijds enthousiasme ligt een vast contract daarna voor de hand.
 • een eindejaarsuitkering, voor een fijne extra aan het einde van het jaar.
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.
 • een goede pensioenregeling. Prettig voor later!
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, aanvullende reiskostenvergoeding of extra verlof.

Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten.

Wat neem je mee?

Jij kunt goed het overzicht bewaren. Aangezien jij de coördinatie hebt over de nieuwe locatie, vinden we dat belangrijk. Uiteraard ben je ook makkelijk in de omgang, zowel met gasten als collega’s. Je past binnen GGz Centraal als je net als wij de cliënt altijd voorop stelt, meegaat in veranderingen en jezelf altijd wilt verbeteren. Ook heb je voor deze baan:

 • een opleiding op mbo niveau 4 of hbo niveau op het gebied van maatschappelijke of sociaal pedagogische hulpverlening aangevuld met een afgeronde opleiding ervaringsdeskundige.
 • kennis en ervaring op het gebied van herstel en herstelondersteuning vanuit clientperspectief.
 • kennis van en affiniteit met de doelgroep.

 

Vacature: Sr. adviseur Kennisoverdracht (ervaringsdeskundig op het gebied van visuele beperking is een pré) 

Reactietermijn is inmiddels verstreken.

 

Vacature: Ervaringsdeskundige Verpleegafdeling Psychiatrie en Psychologie

Deze functie is inmiddels ingevuld.

 

 

 

Vacature: woonbegeleider Flexpool Midden-Nederland

Deze functie is inmiddels vergeven.

 

Vacature: Opleidingscoördinator Howie the Harp

De reactietermijn is inmiddels vertreken.

 

Vacature: ervaringsdeskundiige GGZ – training suïcidepreventie 

Deze functie is inmiddels vergeven.

 

Vacature: Begeleider Rheden e.o. 

Reactietermijn is inmiddels vergeven.

 

Vacature: Buurtcirkelcoach

Reactietermijn is inmiddels verstreken.

 

 

Vacature: projectondersteuner (ervaringsdeskundig of mantelzorger)

Reactietermijn is inmiddels verstreken

 

Vacature ervaringsdeskundige ACT Nijmegen

Wat ga je doen?

Als Ervaringsdeskundige binnen ACT-VIP Team Nijmegen maak je deel uit van een multidisciplinair behandelteam, bestaande uit psychiater, psycholoog, sociaal psychiatrische  verpleegkundigen, ambulant verpleegkundigen, maatschappelijk werkend.Je ondersteunt samen met andere disciplines herstel ondersteunende zorg aan cliënten met een eerste psychose. Je interventies zijn gericht op zowel symptomatisch, maatschappelijk als persoonlijk herstel. In de dagelijkse praktijk betekent dit dat je een dynamische en uitdagende functie uitoefent.  Je zorgt mede voor een goed werkklimaat en voor een prettige samenwerking met andere afdelingen, regiebehandelaars en ketenpartners.

ACT- VIP  Team is een onderdeel van het Zorgprogramma Psychose & EPA. Dit zorgprogramma is georganiseerd in 4 ambulante FACT (EPA)-teams, waarvan 2 teams voor de eerste psychose: ACT en FACT-VIP.
FACT is een afkorting voor ‘Flexible Assertive Community Treatment’. Er wordt gespecialiseerde behandeling geboden aan cliënten van 18 tot 65 jaar met een eerste psychose en, vaak complexe problematiek.
FACT is een werkwijze waarbij er vanuit een team van hulpverleners ambulante, outreachende behandeling en begeleiding worden geboden, dus zoveel mogelijk in de eigen omgeving van de patiënt. Daarbij kan bij crisis de zorg gemakkelijk worden geïntensiveerd omdat meerdere behandelaren gezamenlijk de zorg voor de patiënt vorm geven. Op die manier kan opname in veel gevallen worden voorkomen of verkort.

Waar ga je werken?

ACT-VIP werkt, net als de teams FACT-VIP en FACT EPA -1 vanuit locatie Doddendaal, gelegen in het centrum van Nijmegen met als doel om nog meer wijkgericht te kunnen werken. We hebben korte lijnen, met zowel collega’s als met ketenpartners. De sfeer is open, vriendelijk, vol verbinding én verscheidenheid.
We maken onderdeel uit van de Pro Persona Groep; een  op ontwikkeling gerichte GGZ-instelling in Gelderland, met meer dan 3.000 medewerkers in Arnhem, Ede, Lunteren, Nijmegen, Tiel, Veenendaal en Wolfheze.

Wat vragen we van jou?

We zoeken een enthousiaste en flexibele collega met hart voor de zorg om met ons de FACT zorg vorm te geven, waarbij het accent herstelgerichte zorg  ligt. Vanuit je eigen ervaring en affiniteit met patiënten met een psychose, EPA groep ben je in staat om een behandeling mede vorm te geven. Je bent integer, besluitvaardig, koersvast en in staat om met anderen samen te werken. Je kunt overstijgend denken en weet van aanpakken. Je werkt vanuit een herstelgerichte visie, opnames zijn volgens jou zo kort mogelijk, je houding is gelijkwaardig en autonomie-bevorderend. Je beschikt over heldere schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden.
Opleidingsniveau: minimaal een MBO + opleiding op het gebied van Ervaringsdeskundigheid (bijv. Ervaringsdeskundige MBO niveau 4).

Wij bieden

We hebben 18 uur per week beschikbaar, verdeeld over 3 dagen van 6 uur. We bieden je een baan voor bepaalde tijd per zo spoedig mogelijk, FWG-functiegroep 40 (€1955,00 – €3037,00) en arbeidsvoorwaarden conform de cao GGZ. Er zijn goede secundaire arbeidsvoorwaarden, mogelijkheden voor bijscholing en regelingen voor fiets, sportabonnement en pc-privé.

Meer weten?

Als je meer informatie wilt, kun je Qlisa Wesseling, zorgmanager, 06 50 03 74 65 bellen.

Procedure

De vacature wordt tegelijk intern en extern gepubliceerd. Interne en externe sollicitaties worden tegelijkertijd in behandeling genomen, waarbij interne kandidaten voorrang hebben boven externe kandidaten. Wij stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs.

Vacature: Ervaringswerker / ervaringsdeskundige in de keten, regio Boxmeer – Land van Cuijk, Door & Voor, Syntein en GGZ Oost Brabant

Inschrijftermijn is inmiddels verstreken

 

Vacature: ervaringsdeskundige

Jouw werk

Ervaringsdeskundige GGZ in de wijk en Fact Tarweweg 

Je komt te werken in een multidisciplinair team. Het team van FACT Nijmegen e.o. bestaat uit verschillende specialismes, waaronder; behandelaren, ambulant hulpverleners, psychiater, verslavingsarts en GZ-psycholoog. Binnen het team is een veilige en steunende sfeer, waarin we vertrouwen op elkaars positieve kanten. In het team is humor en gezelligheid ook van belang.

De doelgroep waarmee je gaat werken is uitdagend. Er is sprake van verslavingsproblematiek en vaak ook psychische problematiek. Ook werken we steeds vaker samen met Reclassering, waarin we ons richten op Forensische Zorg.

Als ervaringsdeskundige zet jij in voor het ondersteunen van cliënten die te maken hebben met verslaving in combinatie met psychiatrische problematiek en problemen op meerdere levensgebieden, zoals op gebied van wonen, werk, financiën en/of justitie. Jij geeft vanuit jouw ervaringskennis mede vorm aan herstel ondersteunende zorg, ter vergroting van kansen op herstel en maatschappelijke participatie. Jij bent als ervaringsdeskundige bij uitstek een voorbeeld van hoop en herstel en kunt anderen inspireren, vertrouwen en perspectief bieden vanuit jouw ervaring. Je bent in staat het gesprek altijd weer terug te brengen naar ‘de cliënt als uitgangspunt’. Je kijkt kritisch naar bestaande zorg, en wanneer werkwijzen of interventies herstel belemmerend zijn, ga je daarover het gesprek aan. Je draagt middels coaching en training bij aan deskundigheidsbevordering van reguliere hulpverleners.

Daarnaast lever je ook een bijdrage bij GGZ in de Wijk. GGZ in de wijk is een samenwerkingsverband tussen Pluryn, IrisZorg, Pro Persona en RIBW. Vanuit elke organisatie sluiten hulpverleners aan, en werken vanuit het wijkcentrum Dukenburg samen. Het doel hierbij is dat mensen met psychische problemen sneller geholpen kunnen worden, door de intensieve samenwerking.

Werken bij IrisZorg

IrisZorg is er voor jong (18-) en oud en uit alle lagen van de bevolking. Kortom een kleurrijke organisatie. We behandelen verslaving, soms in combinatie met maatschappelijke begeleiding op een liefdevolle en professionele manier. Ook bieden we  trajecten in opvang, wonen, werk, activiteiten & leren, preventie en verslavingsreclassering. 

Je past bij ons als je
 • zelf kleur geeft aan jouw werk
 • gelooft in de kracht van elkaar ontmoeten en met elkaar verbinden 
 • eigenaarschap neemt over jouw vakmanschap
 • staat achter het toewerken naar een rookvrije organisatie

Wat bieden wij?
 • Een inspirerende werkomgeving waar op kwalitatief hoog niveau integrale zorg wordt geboden
 • Ruimte in je werk voor groei als professional in een organisatie die er toe doet
 • Inschaling in FWG 5 en overige arbeidsvoorwaarden conform de CAO- Sociaal Werk. Het salaris bedraagt minimaal €2104 en maximaal 2936 per maand op basis van een fulltime dienstverband
 • We bieden je een jaarcontract, met de intentie om met elkaar door te gaan
 • Een contract van 24 uur per week (gebaseerd op jouw situatie en wensen)

Jouw profiel:
 • Je bent in het bezit van een diploma ervaringsdeskundigheid op MBO of HBO niveau of je hebt een verdiepingsopleiding (ARIE/MOVE/Howie THE HARP) gedaan in combinatie met een relevant zorgdiploma op minimaal MBO4 niveau
 • Je hebt ervaring met dakloosheid, psychiatrie en verslaving
 • Je voelt je uitgedaagd door de complexe problematiek van onze doelgroep
 • Je werkt graag hard én met je hart
 • Je kunt bij indiensttreding een verklaring omtrent gedrag (VOG) verstrekken

Als Ervaringsdeskundige ben jij duidelijk in je communicatie en kun je goed samenwerken en verbinding maken met de ander. Je hebt een voorbeeldrol en straalt van daaruit een gevoel van hoop uit en het vertrouwen dat herstel voor iedereen mogelijk is.


Wil je meer weten?

Heb je nog vragen over de vacature of wil je eerst een dag meelopen of kennismaken? 

Contactgegevens: Janine Bierhof,  locatiecoördinator, telefoonnummer: 06 – 21 97 11 03

 • Je kunt reageren op deze vacature tot en met 13 september 2020
 • De vacature wordt zowel intern als extern opengesteld. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. IrisZorg is deelnemer van de Werkgeverij, medewerkers van aangesloten organisaties krijgen voorrang in de procedure, mits dit is vermeld in de sollicitatie

 

Stichting Praat met mij, Dordrecht

Vacature: eenzaamheidschat medewerker (ervaringsdeskundig) 

Stichting Praat Met Mij zet zich in om eenzaamheid te bestrijden. Dit doen wij door het verlenen van service per chat. Praat Met Mij heeft ook een ledensysteem en een radio zo verbinden wij mensen met elkaar.

Voor Stichting Praat Met Mij zoeken wij een chatmedewerker. Je staat mensen per chat te woord die te maken hebben met eenzaamheid of even gezellig willen praten. Dit doe je gewoon vanuit huis en af en toe heb je de mogelijkheid om langs te komen in Dordrecht voor een vergadering.
Chatmedewerker zijn doe je minimaal 3 uur per week naast je studie, werk of vrije tijd.

Wat zijn je taken?

– Je chat met mensen.
– Je biedt een luisterend oor.
– Je volgt trainingen om de mensen beter te kunnen helpen.

Wat vragen we van jou?

– Je bent sociaal.
– Je bent een ervaringsdeskundige.
– Je houdt gesprekken geheim.
– Je bent stressbestendig.

Wat bieden wij jou?

– Een prachtige organisatie waar je deel van uit maakt.
– Reiskostenvergoeding (€ 0,12 cent per gemaakte kilometer).
– Personeelsuitjes.
– Waardering

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • Werk vanuit huis mogelijkheden

Soort dienstverband: Parttime, Vrijwilligerswerk

Thuiswerken:

 • Ja

Vacature: ervaringswerker

Welke uitdaging ga je aan?

Als ervaringswerker werk je als volwaardig teamlid mee in het multidisciplinair team. Je bent in staat om naar je collega’s op een coachende wijze de herstelprincipes over te brengen. Daar waar het aansluit put je uit te eigen ervaring. Je zet je eigen ervaring in bij de begeleiding van (groepen) cliënten om hen perspectief te bieden op herstel door middel van gesprekken en voorbeeldgedrag. Hierbij stimuleer en begeleid je de cliënten bij herstelgerichte activiteiten.

Samen met je collega’s werk je volgens de FACT-methodiek.

En verder?
 • Je doet huisbezoeken;
 • Je bent co-trainer van reguliere trainingen of cursussen;
 • Je adviseert professionals vanuit je eigen ervaring;
 • Je verzorgt voorlichtingsactiviteiten in afstemming met de coördinator herstel en ervaringsdeskundigheid.
Waarom ga jij het verschil maken?
 • Je beschikt over Hbo werk- en denkniveau (niveau 4/5) in een van de zorgberoepen;
 • Je hebt je ervaringskennis omgezet in ervaringsdeskundigheid en wil deze inzetten voor anderen die te maken hebben met een psychische aandoening;
 • Je hebt doorzettingsvermogen, een kritische houding en gevoel voor humor en je bent enthousiast en stressbestendig;
 • Je communiceert helder zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving, aangevuld met een cursus of training, bijvoorbeeld de cursus Traject Opleiding Ervaringsdeskundigheid of Werken met eigen ervaring.
Jouw nieuwe team

Je komt te werken bij GGZ Rivierduinen in het FACT-wijkteam. Het team bestaat uit een psychiater, klinisch psycholoog en GZ psycholoog i.o., SPV, casemanagers, trajectbegeleider, maatschappelijk werker en een ervaringsdeskundige. Als team zijn we verantwoordelijk voor meer dan 200 cliënten en bieden cliënten begeleiding en behandeling in hun eigen omgeving met als doel duurzaam herstel, zodat zij zo zelfstandig leren leven, wonen en werken. We motiveren elkaar, bieden elkaar steun, veiligheid en humor en stimuleren doorontwikkeling door bijv. bij- en of nascholing. Daarnaast zijn wij bezig met de ontwikkeling richting goede GGZ.

De wijkteams psychiatrie behandelen en begeleiden EPA-cliënten met vaak ernstige problemen op verschillende leefgebieden in een multidisciplinaire aanpak. De teams bieden die zorg, die zij als het nodig is intensiveren. Het doel is cliënten te ondersteunen in hun herstelproces zodat zij succesvol en naar tevredenheid kunnen functioneren. De wijkteams bieden ook bemoeizorg. De wijkteams psychiatrie zijn CCAF gecertificeerd en gericht op professionele verbetering. De teams werken herstelgericht en zijn sterk in het betrekken van familie en netwerkpartners bij de zorg.

Wat bieden we je?
 • Een contract voor bepaalde tijd voor de periode van een jaar (conform CAO GGZ) met de intentie deze om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een bruto maandsalaris tussen de €1.898,- en €2.949,- op basis van een 36-urige werkweek (FWG 40);
 • Een eindejaarsuitkering 8,33% van het bruto jaarsalaris;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Reis- en onkostenvergoeding;
 • Een pensioenregeling bij pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Meerkeuze systeem arbeidsvoorwaarden (bijvoorbeeld voor de aankoop van een elektrische fiets of het kopen van extra verlofdagen);
 • Keuze uit twee aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekeringen;
 • Een levensfasebudget naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren;
 • Opleiding en ontwikkeling via onze Rivierduinen Academie waarbij je de mogelijkheid hebt tot het volgen van zorginhoudelijke scholingsprogramma’s en e-learningmodules voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.

 

Vacature: ervaringsdeskundige (MBO4) in behandelsetting, Arnhem: 24 uur

Deze 5 vacatures zijn inmiddels vervuld.

 

 

Vacature: twee ervaringsdeskundig werkers, niveau 5

Deze functie is inmiddels vergeven

 

 

Vacature: begeleider/ervaringsdeskundige

Inschrijftermijn is inmiddels verstreken

 

 

 

Vacature: ervaringsdeskundig medewerker

Inschrijftermijn is inmiddels vertreken

 

 

 

 

Vacature: Counselor (verslavingszorg) Kliniek Voorthuizen

Wij zijn ter versterking van ons team in de kliniek op zoek naar een

Counselor (HBO)

Werkweek: tussen 24 – 36 uur per week
Standplaats: Voorthuizen

Het verschil maken voor en met mensen die het verschil nodig hebben. Samen in een team van betrokken professionals waarin iedereen zijn of haar eigen ervaringen en expertise inzet om met onze cliënten het beste resultaat te behalen. Dat betekent werken bij SolutionS.

Al meer dan tien jaar zijn wij toonaangevend binnen de verslavingszorg in Nederland, daar zijn we trots op. Wij bieden zowel ambulante therapie als een integraal klinisch programma gericht op de behandeling van dosering- en verslavingsproblemen, zoals alcohol, drugs en medicijnen.

We voelen ons verantwoordelijk voor méér dan het enkel bieden van verslavingszorg. Zo vinden wij het belangrijk om het taboe op het hebben van een verslaving te doorbreken. Dan zullen mensen eerder om hulp vragen en kunnen we helpen om ‘erger’ te voorkomen.

Past onze manier van werken bij jou? Wil je graag je bijdrage leveren aan waar Solutions voor staat? Solutions is een groeiende organisatie en is continue op zoek naar nieuwe collega’s.

De functie
SolutionS biedt naast klinische behandeling ook uitgebreide ambulante en nazorgtrajecten, verspreid over diverse locaties in het land. We werken zowel individueel als groepsgericht en hebben vooral veel aandacht voor het systeem. Onze behandelprogramma’s integreren het 12-stappenmodel met onder meer CGT, psychotherapie, MI en systeemtherapie.

Als counselor werk je in een multidisciplinair team. De volgende werkzaamheden maken onderdeel uit van de functie:
1. Het opstellen van behandelplannen (op basis van bestaande programma’s) voor cliënten met uiteenlopende verslavingsproblematiek en comorbide problematiek.
2. Behandelen van cliënten in behandeltraject.
3. Coördineren en uitvoeren van behandelplannen; zowel in groeps- als individueel verband.
4. Diverse activiteiten die bijdragen aan verdere professionalisering en groei van de afdelingen.

Wij vragen

Om succesvol te kunnen zijn in deze functie beschik je in ieder geval over een afgeronde, relevante opleiding op HBO-niveau, zoals die van GGZ agoog. Op basis van je opleiding dien je directe, declarabele tijd te mogen schrijven op een GGZ DBC.

Je hebt aantoonbaar affiniteit met het behandelen van verslavingsproblematiek. Kennis en ervaring met de 12 stappen is een pré. Je persoonlijkheid kenmerkt zich door een proactieve houding, gericht op samen realiseren van een professionele afdeling en een inspirerend werkklimaat. In je dagelijks functioneren draag je dit uit en ben je een voorbeeld voor collega’s. Je visie sluit aantoonbaar aan bij die van onze onderneming; onder andere de visie op succesvolle behandeling van verslavingsproblematiek.

De vacature staat nadrukkelijk open voor ervaringsdeskundigen, mits enige jaren aantoonbaar goed in herstel en mits in bezit van afgeronde, relevante opleiding.

Wij bieden
In de eerste plaats een zeer uitdagende functie bij een succesvolle organisatie die echt ergens voor staat. Werken in een mooie, sociale omgeving. Je hebt alle ruimte voor eigen initiatieven en mogelijkheden jezelf (en anderen) te ontwikkelen. We zijn aangesloten bij de CAO GGZ. Deze CAO biedt een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden. De functie wordt gewaardeerd in schaal 50. Werktijden zijn afhankelijk van de locatie, mogelijk roulerend ook buiten kantoortijden, in de avond en het weekend.

Interesse?
Je kunt je CV en motivatiebrief naar ons mailen, via indeed.
Mocht je nog vragen hebben over deze vacature, dan kun je contact opnemen met Natasja Twellaar via 0342 – 427 060.

Soort dienstverband: Fulltime, Parttime, Bepaalde tijd, Onbepaalde tijd

Thuiswerken:

 • Nee

 

 

Vacature: ervaringsdeskundige binnen acute psychiatrie

Deze functie is inmiddels vervuld.

 

 

Vacature: ervaringsdeskundige casemanager

Door allerlei redenen lopen jongeren soms vast in hun leven. Als niets meer werkt komen ze bij Yes We Can Clinics.  Deze jongeren er weer bovenop helpen, perspectief bieden. Ze de handvatten geven om hun problemen te tackelen en zo een echte gedragsverandering te realiseren. Dát vinden wij het mooiste wat er is. Elke dag zetten ruim 300 medewerkers van Yes We Can Clinics zich in om het leven van jongeren (fellows) een positieve draai te geven. Wij behandelen fellows van 13 t/m 23 jaar met psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen. Wij bieden een klinische behandeling van 10 weken met aansluitend 10 weken intensieve nazorg, waarbij onvoorwaardelijke warmte, veiligheid en op het juiste moment confronteren centraal staan. Yes We Can Clinics werkt met multidisciplinaire teams: zorgspecialisten werken samen met ervaringsdeskundigen en jongerencoaches.

Voor onze locatie in Waalre ervaringsdeskundige casemanager voor 36 uur per week.

Niks is zo belangrijk als het eerste contact wat de jongeren of ouders hebben met de zorginstelling. Als hier geen vertrouwen ontstaat en de nodige klik, dan is het ontzettend moeilijk om jongeren in beweging te krijgen. Als Casemanager heb je een grote voorbeeldfunctie en ben je op vele gebieden het eerste aanspreekpunt. De uitgangspunten bij alle hulp die wij bieden zijn openheid, eerlijkheid en betrokkenheid voor de jongere en diens omgeving.

Wat ga jij doen?

 • Je voert samen met de behandelaren en psychiaters een gedeelte van de intakegesprekken en stel je in samenspraak met hen de geschiktheid van de jongere voor het behandelprogramma vast
 • Telefonisch contact leggen en onderhouden met jongeren, ouders en zorgprofessionals
 • Ook geef je voorlichting en voorzie je verschillende betrokkenen van praktische informatie

Wie ben jij?

 • Voor alle taken geldt dat je dient te beschikken over goede administratieve en communicatieve vaardigheden en je bent uiterst representatief
 • Je beheerst de Nederlandse taal zeer goed in woord en geschrift
 • Je hebt een dienstverlenende instelling en een professionele werkhouding waarbij je rust en overzicht kunt behouden
 • Je bent tenminste drie jaar in herstel en volledig abstinent
 • Je hebt het twaalfstappenprogramma doorlopen en bent hierin actief. Je kunt werken vanuit deze methodiek, maar staat volledig open om andere methodieken te leren
 • Je hebt enige werkervaring in een instelling voor verslavings- en of gedragsproblematiek

Medewerkerstevredenheid: 8,5

Voor Yes We Can Clinics zijn de collega’s net zo belangrijk als de fellows. Daarom voerden wij onlangs een zeer uitgebreid medewerkerstevredenheidsonderzoek uit. Benieuwd naar de mening van jouw potentiële nieuwe collega’s?

BEKIJK DE FANTASTISCHE RESULTATEN!

Wat bieden wij?

Naast het salaris volgens cao GGZ, biedt Yes We Can Clinics een dynamische en warme cultuur met volop aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Om in jou als Yes We Can’er echt te investeren, echt te investeren, bieden we een ruim aanbod van opleidingen en ontwikkeltrajecten aan. Daarnaast ondersteunen wij de gezondheid en vitaliteit van onze medewerkers. Daarom is YWCC aangesloten bij Bedrijfsfitness Nederland en ontvang je maandelijks korting op een bedrijfsfitnessabonnement. Daarnaast kun je als medewerker deelnemen aan het Recharge programma, waarin je wordt geïntroduceerd aan een gezonde levensstijl om zo een prettige privé-werk balans te creëren en te behouden. Fruit en andere gezonde snacks worden dagelijks verzorgd in onze gezellige lounge en als je wil, kun je een luxe belegd broodje bestellen tegen een sterk gereduceerde bijdrage. Tot slot ontvang je naast je maandelijkse salaris, in mei je vakantietoeslag en tegen het einde van het jaar de eindejaarsuitkering. Kortom, vele interessante extraatjes komen je tegemoet wanneer je start als medewerker bij Yes We Can Clinics.

Geïnteresseerd?

Beschik jij over deze ervaring en competenties? Zie jij jezelf al binnen onze organisatie werken en sta je achter onze onderscheidende aanpak? Dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren.

SOLLICITEREN

 

Vacature: trainer (stage MBO/HBO)

Wil jij jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt coachen?
De Buzinezzclub in Rotterdam is op zoek naar een stagiair die de vestiging komt versterken. Jaarlijks nemen tientallen jongeren deel aan het trainingsprogramma van de Buzinezzclub. Dankzij ons programma komen ‘members’ snel vooruit. Zij bepalen zelf een haalbaar doel; een betaalde baan, passende studie of een eigen onderneming. De Buzinezzclub traint de jongeren, zodat ze de gestelde doelen kunnen bereiken en niet langer afhankelijk zijn van een uitkering. Die aanpak werkt! Wil jij een bijdrage leveren, door members te coachen en te inspireren?

Als trainer ben je het aanspreekpunt voor members. Je bent verantwoordelijk voor coaching en het registreren van de voortgang in ons onlinesysteem. Met het team biedt je members de juiste handvatten: je biedt ze persoonlijke coaching, verzorgt praktijkgerichte training, assisteert bij het oplossen van problemen en bent een luisterend oor. Goede rapportage en dossieropbouw zijn daarbij erg belangrijk, zodat het team grip houdt op de voortgang van alle jongeren in de groep. Ook draagt jouw rapportage bij aan het inzicht voor gemeenten en partners in het succes van de Buzinezzclub. Tot slot ben je een verbinder: we hebben een groot netwerk van vrijwillige coaches en partners, zoals ABN Amro, het Oranje Fonds en Sociale Diensten. Zij dragen graag bij aan het succes van de Buzinezzclub. Met het team zorg je voor een optimale benutting van ons netwerk!

Wat bieden we jou?
In deze stage wordt je onderdeel van een hecht team van jonge mensen. Als trainer werk je nauw samen met de Hoofdtrainer van de vestiging. De Hoofdtrainer is eindverantwoordelijke en is het aanspreekpunt naar externe partijen, zoals de gemeente. Hierdoor kun jij je focussen op de succesvolle begeleiding van members. Je motiveert jongeren, maar staat ook voor ze klaar als het minder gaat. Met het team breng je weer toekomstperspectief en zorg je voor een sterke groei van members. Je rapporteert aan de Hoofdtrainer en hebt nauw contact met je collega-coaches en je collega’s op het hoofdkantoor.

Wat ga je doen:

 • Ondersteunen bij een training of 1:1 coaching
 • Facilitaire en administratieve zaken: van boodschappen tot het assisteren bij een werkbezoek
 • Members bellen/appen bij verzuim
 • Meedenken en sparren met werving, programma, feedback op flyers, dilemma’s vanuit een ‘memberperspectief’ bekijken
 • Helpen met de werving door eigen netwerk in te zetten en actief te flyeren door de stad
 • Meegaan naar afspraken om als “ervaringsdeskundige” op te treden
 • Assisteren bij een eerste kennismaking tussen members, coaches en de Buzinezzclub

Functie eisen

 • MBO of HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur afgeronde opleiding Maatschappelijk Werk.
 • Werkervaring is een pre, maar geen vereiste.
 • Ervaring met begeleiding en re-ïntegratie van jongeren met meervoudige problematiek.
 • Zelfstandig kunnen werken.
 • Duidelijke affiniteit en/of ervaring met ondernemerschap is een pre.
 • Een netwerk in Rotterdam is een pre

De voorkeur gaat uit naar een kandidaat die uit eigen hand weet wat deze doelgroep beweegt en met welke uitdagingen zij mee geconfronteerd worden. Buzinezzclub Members zijn een dwarsdoorsnede van de jongeren in Nederland, streven is dit in het Buzinezzclub team te weerspiegelen. Er is een stagevergoeding, afhankelijk van niveau en het aantal stagedagen.

Geïnteresseerd?
Wil jij het verschil maken en jouw bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de jongeren en de Buzinezzclub? We zijn opzoek naar fulltime stagiaires, maar parttime is ook bespreekbaar. Volg de link naar het sollicitatieformulier op onze website en richt je motivatiebrief en CV aan Leo van Loon, directeur Buzinezzclub. Kijk op buzinezzclub.nl/solliciteren-stage-trainer

Soort dienstverband: Fulltime, Parttime, Stage

Thuiswerken:

 • Tijdelijk vanwege COVID-19

 

Vacature: Begeleider

Functie is inmiddels vergeven.

 

Gooi Vecht Eem

Vacature: Ervaringswerker huiselijk geweld/kindermishandeling 24 uur pw

Hoe mooi is het als iemand weer kan meedoen in de maatschappij en jij daar jouw steentje aan hebt kunnen bijdragen? Vind je het leuk om in de samenwerking tussen gemeenten, Veilig Thuis en het Herstelnetwerk een sleutelpositie te vervullen rondom de thema’s huiselijk geweld en kindermishandeling? En ben je een professionele ervaringsdeskundige die het verschil gaat maken voor onze inwoners? Reageer dan snel!

Wat ga je doen?

Gemeenten en partners in de regio Gooi en Vechtstreek spannen zich in om inwoners die te maken hebben met huiselijk geweld en kindermishandeling te ondersteunen bij hun persoonlijk en maatschappelijk herstel en hen zo weer te laten meedoen aan onze samenleving. Het project maakt onderdeel uit van het regionaal actieprogramma Geweld hoort nergens thuis. In onze visie is een stevige driehoek van professionele, wetenschappelijke en ervaringskennis van belang in de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling. Door de inzet van ervaringsdeskundigheid maken we het gemakkelijker voor slachtoffers en plegers om naar buiten te treden en hulp te vragen. Een ervaringsdeskundige kan als levend voorbeeld dienen dat een uitweg mogelijk is waar dit eigenlijk uitzichtloos lijkt. Zo is de ervaringsdeskundige laagdrempelig en een boegbeeld.

De ervaringswerker gaat aan de slag bij het Herstelnetwerk en bij Veilig Thuis.

Als lid van het regionaal Herstelnetwerk ben je mede verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van een programma van trainingen, cursussen en activiteiten die aansluiten bij de behoeften van (ex-) slachtoffers en plegers van huiselijk geweld en eventueel hun naasten. Ook richt je je op het vergroten van het netwerk en het versterken van de samenwerking. Bij Veilig Thuis ga je aan de slag met het plan van aanpak om de ervaringsdeskundigheid zo optimaal mogelijk in te zetten. Je bent een ambassadeur van de gemeenten die staat voor zijn opdracht en gaat voor resultaat. Het betrekken van en luisteren naar onze inwoners is daarbij essentieel.

Onderwerpen waar je je mee bezig houdt zijn vooral:

 • Realiseren van de activiteiten uit het projectplan
 • Ontwikkelen, adviseren, implementeren en uitvoeren van trainingen, cursussen en activiteiten op het gebied van persoonlijk herstel
 • Geven van voorlichting aan bijvoorbeeld inwoners, naasten en (zorg)professionals
 • Ontwikkelen en verstevigen van het netwerk van ervaringsdeskundigen en herstelwerkers
 • Verbinden en samenwerking versterken met gemeenten en  (zorg)partners rondom het thema kindermishandeling en huiselijk geweld

Wat neem je mee en wat zijn jouw kwaliteiten?

 • Je hebt aantoonbaar meerjarige ervaring als professioneel ervaringsdeskundige bij voorkeur op het gebied van huiselijk geweld of kindermishandeling
 • Je bent een zelfstarter die vanuit jouw professie betekenisvol weet te adviseren en te realiseren
 • Je weet je plannen op een heldere wijze te formuleren en met goed onderbouwde voorstellen draagvlak te creëren
 • Je weet partijen op een natuurlijke wijze aan elkaar te verbinden en gezamenlijk resultaten neer te zetten
 • Je hebt ervaring in het organiseren van herstelgerichte activiteiten
 • Je hebt ervaring in het samenstellen van een trainingsprogramma en het daadwerkelijk geven van trainingen

Wat bieden wij?

Wij durven te stellen dat de Gooi en Vechtstreek een unieke plek is. Korte lijnen, daadwerkelijk dicht bij bewoners, een hecht regionaal Herstelnetwerk en een goede samenwerking met het Zorg en Veiligheidshuis en het Team Veilig Thuis. Je krijgt ruimte om te vernieuwen en werkt samen met andere bevlogen professionals. Kortom een prachtige inhoudelijke uitdaging.

Indien de subsidie aanvraag goedgekeurd wordt zal het project starten in september en lopen tot eind 2021. In overleg wordt de aard van het dienstverband bepaald. Je kan starten met een dienstverband van één jaar, dat afhankelijk van jouw functioneren, voortgang van het project en financiering kan worden verlengd. Voor kandidaten vanuit de gemeenten staan wij open voor detachering vanuit je huidige werkgever. Ook is een project aanstelling via Driessen HRM Payroll mogelijk of inzet als zzp-er.

Het takenpakket wordt nog ondergebracht in ons generieke HR21 functieboek. De verwachte HR21 indeling is medewerker beleidsuitvoering II. Het salaris is afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring minimaal € 2.729,–  en maximaal € 4.008,– (functieschaal 9) op basis van 36 uur per week.

Ik wil deze baan!

Reageren kan tot en met 23 augustus  2020 uitsluitend via de sollicitatiebutton op de website www.werkenvoorgooivechteem.nl. Uiteraard zijn wij benieuwd naar je CV en nog belangrijker je inhoudelijke motivatie en enthousiasme voor deze tijdelijke functie. De gesprekken vinden plaats tussen 24 augustus en 7 september. Geef duidelijk aan als je in deze periode op vakantie bent. Werken bij de Regio vereist een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Als je vragen hebt kun je contact opnemen met Afke Jong, adviseur bescherming en opvang, telefoonnummer: 06-50082677. Tijdens haar vakantie (van 1 augustus t/m 23 augustus) kun je met vragen terecht bij Tjolina Proost: 06-53233923.

Voor meer informatie bezoek onze website www.regiogv.nl

Geen acquisitie

 

 

 

Vacature: Sociaal Pedagogisch Werker / Ervaringsdeskundige DNO de Klomp (mbo)

Deze functie is inmiddels vergeven. 

 

 

 

Vacature: Adviseur Vakteam Inclusie met ervaringskennis in de ggz

Wat ga je doen?
Met zo’n 900 collega’s werk je aan één doel; een zorgzame samenleving waarin we omzien naar elkaar en waarin je kunt worden wie je bent. Als Adviseur vakteam Inclusie met ervaringskennis in de ggz lever je structureel en projectmatig een bijdrage aan thema’s binnen dit vakteam: peersupport- en cliëntinitiatieven, herstel- en ervaringsdeskundigheid, netwerkontwikkeling, medezeggenschap en naastbetrokkenen beleid. Je ondersteunt en adviseert cliënten, naastbetrokkenen, collega’s en jouw team binnen projecten en initiatieven. Kortom een afwisselende rol waarin zowel een beroep wordt gedaan op jouw tactische denkkracht als op jouw probleemoplossend vermogen. Je kijkt uit naar een werkplek met veel verantwoordelijkheden en ontwikkelmogelijkheden.

Uren

32

36

1 jaar, mogelijkheid contract onbepaalde tijd.

30-07-2020

20-07-2020
Jouw taken en verantwoordelijkheden
 • Je wordt als generalistisch adviseur ingezet in regio-overstijgende projecten en initiatieven. Je adviseert en organiseert met betrekking tot onderwerpen gericht op herstel ondersteunende begeleiding.
 • Je signaleert en analyseert trends en ontwikkelingen op het gebied van ervaringsdeskundigheid en herstel ondersteunende zorg en je stelt beleidsvoorstellen op dit gebied op. In samenwerking met je collega-adviseurs stel je het jaarplan op.
 • Je ontwikkelt en implementeert nieuwe beleidsinstrumenten.
 • Je stelt procedures en (werk)procesbeschrijvingen op (of stelt deze bij) en je borgt de naleving hiervan binnen de teams.
 • Je draagt zorg voor de context gebonden begeleiding en deskundigheidsontwikkeling van de ervaringsdeskundigen binnen de organisatie
 • Je verzamelt gegevens en informatie en verwerkt deze tot rapportages ter ondersteuning van de Teammanagers, project- en werkgroepen en adviseurs.
 • Je adviseert en ondersteunt de teammanagers, regiomanagers en je collega’s gevraagd en ongevraagd bij de toepassing, bijstelling en implementatie van het beleid.
 • Je beschikt over een afgeronde hbo-opleiding en je hebt aantoonbare generalistische ervaringskennis opgedaan in de ggz;
 • Ervaringsdeskundigheid is een pre, maar niet noodzakelijk.
 • Je bent in staat een bijdrage te leveren aan het verder ontwikkelen en implementeren van beleid op het gebied van herstel ondersteunende begeleiding.
 • Je werkt zelfstandig in het uitoefenen van je functie en je neemt initiatief in het adviseren van de organisatie.
 • Je hebt ervaring in het schrijven van beleidsdocumenten.
 • Je hebt ruime ervaring met het werken in projecten.
 • Je bent een ondernemende collega die in staat is innovatief te denken.
 • Zowel je mondelinge als schriftelijke vaardigheden zijn om over naar huis te schrijven.
 • Je hebt een probleem analyserend vermogen.
 • Je beschikt over analytisch vermogen om resultaten en de trends en ontwikkelingen binnen én buiten RIBW GO te kunnen volgen en te monitoren;
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met de thema’s binnen vakgroep Inclusie.
 • Je kunt een geldige verklaring omtrent het gedrag overleggen en referenties aanleveren.
Wij bieden
 • We willen met je samenwerken in een werkweek van 32 uur (0,88 FTE). Het is mogelijk om tijdelijk 36 uur te werken. In eerste instantie is de vacature voor de duur van een jaar. Hierna is verlenging tot een vast dienstverband mogelijk als jij goed op je plek zit en wij dat ook vinden. Arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Geestelijke Gezondheidszorg:
 • Pensioenopbouw bij PFZW;
 • Je ontvangt een eindejaarsuitkering (8,33%) en vakantiegeld (8%). Daarnaast kun je gebruikmaken van onze meerkeuze arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsplan;
 • Mogelijkheden voor opleiding/ontwikkeling en persoonlijke groei;
 • De standplaats kan Zwolle of Hengelo zijn.

Het salaris is afhankelijk van je werkervaring en bedraagt maximaal € 4010,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (functiegroep 55). Een Talent Management Analyse (TMA) kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Jouw team

Je maakt onderdeel uit van Vakteam Inclusie. Je landt in een team dat toe is aan de volgende stap op het gebied van professionalisering van taken en werkzaamheden. Het is een fijne groep mensen die voor elkaar klaar staat en met een positieve blik naar de toekomst kijkt. De Adviseurs van Vakgroep Inclusie werken vanuit Zwolle en Hengelo en worden ingezet op verschillende thema’s afhankelijk van hun expertise en affiniteit. Vakteam Inclusie is onderdeel van de afdeling Mens en Kwaliteit en valt onder de aansturing van de manager Mens en Kwaliteit.

Moedig, ontwikkelingsgericht, vol vertrouwen en integer

Ook wij worden als team gedreven door de kernwaarden van onze organisatie: moedig, ontwikkelingsgericht, vol vertrouwen en integer. Daar hebben wij ons aan verbonden en daar handelen we naar in de omgang met elkaar als collega’s en in de keuzes die we maken in ons werk.

Ben jij degene die wij zoeken?

Laat dan vooral van je horen. Wij kunnen niet wachten om samen met jou onze ambities realiteit te laten worden. Ontmoeten we elkaar tijdens de gesprekken op donderdag 30 juli 2020 (onder voorbehoud van vakanties)?

Wil je meer weten?

WhatsApp of mail!. Direct solliciteren kan natuurlijk ook, leuk! Wij kijken ernaar uit om je te ontmoeten.

 

Vacature: ervaringsdeskundige opvang daklozen 

Deze functie is inmiddels vergeven.

 

Vacature: ervaringsdeskundige Tolbrug

Deze functie is inmiddels vergeven.

 

Vacature: ervaringswerker Herstel GGD

De functie

Als ervaringswerker binnen de geïntegreerde voorziening Zuidoost (GV) ga je jouw deskundigheid in zetten door het coördineren en uitvoeren van de werkzaamheden rondom het thema herstel, herstelondersteuning en ervaringsdeskundigheid. Je legt verbinding, ondersteunt en informeert cliënten en medewerkers met als doel de organisatie te helpen in haar streven een herstel ondersteunende organisatie te zijn.

De ervaringsdeskundigheid kan je, zowel naar de cliënten als naar de teamleden, inzetten. Verder verwachten wij kennis van de verslavingszorg, waardoor je in staat bent om het begrip herstel te vertalen naar de dagelijkse praktijk.

Werkzaamheden

 • Het ontwikkelen, opzetten en uitvoeren van herstelactiviteiten;
 • Het leveren van een bijdrage aan het bepalen van individuele begeleiding op basis van je ervaringsdeskundigheid;
 • Het bieden van herstelondersteuning aan cliënten;
 • Het geven van informatie, voorlichting, themabijeenkomsten en trainingen. Een proactieve houden is vereist in verband met de ontwikkeling van deze functie.

 

Vacature:

Ervaringswerker Kliniek Gesloten Haarlem Zuiderpoort (2432 uur)

Sollicitatietermijn is inmiddels verstreken.

 

Vacature: ervaringsdeskundig medewerker

Deze functie is inmiddels ingevuld.

 

 

Vacature: peer support werker

Ben jij de Peer Support Werker met een onvoorwaardelijk vertrouwen in herstel?
Dan zoeken we jou!

Peer Support Werker
Per direct, 28-32 uur per week

Bij Lister begeleiden we mensen met ernstige psychiatrische en/of verslavingsproblemen. Werken bij Lister betekent verder gaan dan de geijkte paden. Ieder mens is namelijk uniek en vraagt om een eigen aanpak. Deze steun, hoe lang of kort ook nodig, geef je samen vorm. Net zo lang tot alles weer loopt zoals gewenst. Dat dit moment komt, daar vertrouwen we bij Lister op. Altijd.

Bij Lister ga je verder. Dit ga je doen vanuit je ervaringsdeskundigheid lever je een bijdrage aan het creëren van ruimte voor de herstelprocessen van mensen, zowel in individuele cliëntcontacten als in trainingen en groepsactiviteiten. Je biedt hierbij zelfhulptrainingen, zoals bijvoorbeeld de WRAP.  Als onderdeel van het team heb je vanuit de eigen (ervarings)deskundigheid  een bijdrage in de ontwikkeling naar een meer herstel ondersteunende zorg en biedt  je ook (praktische) begeleiding aan cliënten. Je fungeert indien nodig in voorkomende gevallen als bruggenbouwer naar professionele hulpverlening.  Samenwerken en afstemmen met de formele en informele netwerken rondom de cliënt doe je van nature. Je stuurt cliënten en vrijwilligers aan bij de invulling van hun werkzaamheden.Dit ben jijJe bent authentiek, oprecht en weet vanuit vertrouwen contact te maken met onze clienten. Bij Lister vinden we het belangrijk dat je jezelf bent en iets eigens laat zien in je begeleiding. Ook geloof jij altijd in de herstelkracht van de cliënt. Hoe dan ook. Jouw authenticiteit en dit onvoorwaardelijke vertrouwen maken jou onderscheidend. Je hebt kennis van en respect voor verschillende culturen en levensbeschouwingen.Kennis en ervaringJe beschikt over een relevant diploma op hbo-niveau aangevuld met functiegerichte opleidingen en kennis van didactiek en groepsdynamica.  Je bent wrap-facilitator en aantoonbaar ervaring hierin. Ook heb je meerdere jaren werkervaring in de psychiatrie en/of het geven van cursussen/trainingen.

Om goed aan te kunnen sluiten bij de veranderingen in de praktijk, wil je altijd blijven groeien. Je vindt het dan ook vanzelfsprekend om te reflecteren. Zelf, met de cliënt en met het team. Op basis hiervan stel je je werkwijze bij wanneer nodig. Je bent analytisch en blijft altijd kritisch op het professioneel handelen vanuit de waarden en visie van Lister.LocatieomschrijvingEnik is een recovery college: een centrum voor scholing en persoonlijke ontwikkeling. Een school voor het leven. Je kunt verschillende cursussen, trainingen en herstelwerkgroepen volgen om jezelf te versterken. Op deze wijze werk je, zonder tussenkomst van ggz-hulpverleners, actief aan je eigen herstelproces.

Bij Enik gelden de waarden gelijkwaardigheid en wederkerigheid. Je bent met ‘peers’ (gelijkgestemden) onder elkaar. Je leert van elkaar, inspireert elkaar en steunt elkaar door het uitwisselen van onderlinge ervaringen. Dit geheel heet peersupport. Ook de werknemers van Enik zijn peers.ArbeidsvoorwaardenDe salariëring vindt plaats volgens FWG groep 40/45. Arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao ggz, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,33% en opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn vallen. Wij bieden uitgebreide scholingsmogelijkheden en een ruime woon/werk-reiskostenvergoeding. In eerste instantie bieden we een jaarcontract, met uitzicht op verlenging.Interesse?Enthousiast geworden van deze vacature? Leuk! Solliciteer dan direct!
Heb je nog vragen? Bel gerust met Karianne Vogel, (06-10375382).

 

 

 

Stagiair ervaringsdeskundige (uren per week: 16)

Deze functie is inmiddels vergeven.

 

Vacature: begeleider

Deze functie is inmiddels vergeven.

 

 

Vacature: professionele ondersteuner cliëntenraad

Deze functie is inmiddels vergeven.

Vacature: ervaringsdeskundige Sprang-Capelle (jeugd) 

Deze functie is inmiddels vergeven.

 

 

Vacature: museumvrijwilliger

Bedrijfsomschrijving

De organisatie

Humanity House biedt in haar museum via de ervaringsreis hoe het is om een conflict mee te maken en brengt via tijdelijke tentoonstellingen thema’s als (on)recht en vluchten voor het voetlicht. Daarnaast organiseren we avondprogramma’s in de vorm van debatten, evenementen en filmavonden waarin mensen met elkaar in gesprek gaan over humanitaire thema’s. Ook biedt Humanity House verschillende educatieve programma’s aan waarbij we scholieren en studenten stimuleren om zelf kritisch na te denken over mondiale vraagstukken. Tot slot hebben we een sfeervol museumcafé, een buitenterras en verhuren we (vergader)zalen voor bijeenkomsten en events.

Omdat wij in ons museum en op ons podium aandacht vragen voor mondiale uitdagingen en actief verbinding zoeken, worden mensen met een migratie- of bi-culturele achtergrond extra aangemoedigd te solliciteren. In het bijzonder waarderen wij sollicitaties van personen met een vluchtelingenachtergrond. De verhalen van mensen die door toedoen van conflict of vervolging hun land hebben moeten verlaten staan centraal in ons museum en de programma’s die we in het onderwijs aanbieden. We vinden het daarom belangrijk dat deze verhalen met en door ervaringsdeskundigen kunnen worden gedeeld.

Vacaturetekst

Wat ga je doen?

De werkzaamheden van het museumteam bestaan uit educatie-, horeca- en receptiewerkzaamheden. Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om zich in te zetten voor één van de volgende onderdelen: educatie, horeca of receptie. Vind je het leuk om je in te zetten voor alle onderdelen? Dat kan natuurlijk ook. De werkzaamheden zijn als volgt:

· Het zelfstandig ontvangen en begeleiden van een schoolgroep;

· Het ontvangen, verwelkomen en registreren van bezoekers;

· Het opnemen van bestellingen in ons café en op ons terras en het serveren van deze;

· Het opbouwen van zalen voorafgaand aan vergaderingen en het serveren van lunches en hapjes;

· Het serveren van drankjes tijdens onze (avond)programma’s;

· Het opstarten en afsluiten van het museum.

Wie zoeken wij?

· Je bent servicegericht, hebt een hands-on mentaliteit en bent sociaal en communicatief vaardig;

· Je hebt interesse in de onderwerpen die bij Humanity House aan bod komen en je houdt jezelf graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de wereld;

· Je werkt graag met jongeren en spreekt de taal van onze doelgroep;

· Je kunt de verantwoordelijkheid nemen voor een groep scholieren en vindt het leuk om voor groepen te spreken;

· Je bent op oproepbasis minimaal 8 uur per maand beschikbaar en flexibel inzetbaar (ook in de avonden en het weekend);

· Je bent bij voorkeur minimaal 4 maanden beschikbaar als vrijwilliger;

· Voldoende mondelinge beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;

· Je bent woonachting in de omgeving van Den Haag;

· Bij aanname vragen wij om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Wat bieden wij?

· De mogelijkheid om bij te dragen aan een wereld waarin we in vrijheid en respect met elkaar kunnen leven;

· Een gezellig, enthousiast, divers en jong team;

· Een bijzondere plek met ontmoetingen die je bijblijven;

· Gratis bijwonen van alle programma activiteiten die Humanity House organiseert;

· Reiskostenvergoeding;

· Vrijwilligersverzekering.

Branche: Organisatie

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • Reiskostenvergoeding

Parttime uren: 2-10 per week

Soort dienstverband: Parttime, Vrijwilligerswerk

Salaris: €0,00 per maand

Thuiswerken:

 • Nee

 

 

 

 

 

Vacature: Ervaringsdeskundig medewerker

Deze functie is inmiddels vergeven.

 

Vacature (ook voor een ervaringsdeskundige!): Ambulant Casemanager FACT LVB 

Als casemanager maak je onderdeel uit van het Forensische FACT Team, dat outreachend werkt. Het team bestaat naast jou als daadkrachtige casemanager onder andere uit een psychiater, verpleegkundig specialist, (GZ) psycholoog en een systeemtherapeut. Je werkt samen met verpleegkundigen, maatschappelijk werkenden en agogen. Je begeleidt de cliënten op basis van hun behandelplan in het terugdringen en voorkomen van recidive en maatschappelijke overlast. Daarnaast neem je deel aan verschillende overlegvormen, intervisie en deskundigheidsbevordering.

We stellen je één van onze cliënten voor:  Piet is 38 jaar en dakloos. Overdag verblijft hij veelal op straat en drinkt veel alcohol, daarnaast gebruikt hij af en toe cocaïne. Piet komt veelvuldig in aanraking met de politie wegens overlast op straat (openbare dronkenschap, schreeuwen en het bedreigen van mensen). Hij zet familie regelmatig onder druk voor geld. Piet heeft de diagnose schizofrenie, van het paranoïde type en heeft een verstandelijke beperking.

Jeuken jouw handen als je dit leest? Sta jij zo stevig in je schoenen dat je graag met mensen als Piet en anderen in een uitdagende en complexe doelgroep werkt? Ben jij blij met kleine successen en heb je zin om te werken binnen een enthousiast team? Kortom; ben jij de missende schakel die we nodig hebben in onze FACT teams? Dan vragen wij jou te solliciteren op deze vacature.

Wat breng je mee?

Wij zoeken een casemanager die ervaring heeft in de (forensische) zorg, bij voorkeur in ambulante teams. De doelgroep waar we mee werken omvat forensische cliënten met complexe psychiatrische en/of verslavingsproblematiek. Deze doelgroep loopt vast op verschillende levensgebieden. Om goed tot je recht te komen in onze FACT teams, beschik je over de volgende kwaliteiten:

 • je levert samen met je collega’s zorg zoals je die ook aan je familie gunt. Je werkt op een mensgerichte en verbindende wijze;
 • jouw humor zorgt ervoor dat je op een prettige manier zorg kunt verlenen;
 • je hebt power! Je kunt een aardige caseload aan. Daarnaast heb je ook nog aandacht voor je collega’s in het team;
 • als het hectisch wordt, dan houd je de moed erin en blijft positief;
 • je bent tenslotte leergierig en geïnteresseerd in de ontwikkelingen van het vakgebied.

Heb je naast deze kwaliteiten een afgeronde opleiding op hbo-niveau (MWD, HBO-V, SPV of SPH) en minimaal 2 jaar werkervaring in een soortgelijke functie of als verpleegkundige, maatschappelijk werker of agoog, dan is deze functie op jouw lijf geschreven! Ook arbeidsdeskundigen en ervaringsdeskundigen (mits CONO) zijn welkom om te solliciteren. Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Wij bieden jou?

Naast een interessante baan in een uitdagende branche bieden wij een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vaste aanstelling. Arbeidsvoorwaarden zijn volgens cao GGZ waarbij een vastgestelde CAO loonsverhoging geldt van 3% per 1 aug 2020 en 2,1% per 1 juni 2021. Deze functie is ingedeeld in functiegroep 55 afhankelijk van opleiding en werkervaring, hiernaast krijg je 8% vakantiegeld en een 13e maand. Ook bouw je pensioen op bij ons fonds en bieden wij een tegemoetkoming in reiskosten voor woon- werkverkeer. Daarnaast zijn er meerdere aantrekkelijke regelingen zoals een fietsregeling. Om ervoor te zorgen dat jouw kennis optimaal blijft krijg je de mogelijkheid voor het volgen van cursussen en opleidingen.

Over Fivoor

Fivoor is gespecialiseerd in psychiatrische zorg voor enerzijds patiënten met een forensische indicatie en anderzijds patiënten die een heel specifieke behandeling nodig hebben vanwege een hoog intensieve zorgbehoefte.

Samen maken we Fivoor. Met onze cliënten, onze partners, onze omgeving en elkaar. Bij ons staat de goede band met collega’s en patiënten centraal waarbij er wordt gewerkt binnen een informele sfeer, met korte lijntjes zodat wij maatwerk kunnen leveren voor onze patiënten. Fivoor prikkelt jou om out of the box te denken en met hart en ziel samen te werken aan perspectief voor iedereen. Wil jij in een uniek werkveld de zorg aan gaan? Dan is Fivoor dé plek voor jou.

Onze collega’s vertellen graag meer over Fivoor! Klik hier.

Interesse en informatie

Heb je interesse, maar wil je graag meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met Kirsten van Tongeren (teammanager) via 06-10668137.

 

 

 

Vacature: counselor in de verslavingszorg (voorkeur voor ervaringsdeskundige!)

Wij zijn ter versterking van ons team in de kliniek op zoak naar een

Counselor (HBO)

Werkweek: tussen 24 – 36 uur per week
Standplaats: Amsterdan, Amersfoort

Het verschil maken voor en met mensen die het verschil nodig hebben. Samen in een team van betrokken professionals waarin iedereen zijn of haar eigen ervaringen en expertise inzet om met onze cliënten het beste resultaat te behalen. Dat betekent werken bij SolutionS.

Al meer dan tien jaar zijn wij toonaangevend binnen de verslavingszorg in Nederland, daar zijn we trots op. Wij bieden zowel ambulante therapie als een integraal klinisch programma gericht op de behandeling van dosering- en verslavingsproblemen, zoals alcohol, drugs en medicijnen.

We voelen ons verantwoordelijk voor méér dan het enkel bieden van verslavingszorg. Zo vinden wij het belangrijk om het taboe op het hebben van een verslaving te doorbreken. Dan zullen mensen eerder om hulp vragen en kunnen we helpen om ‘erger’ te voorkomen.

Past onze manier van werken bij jou? Wil je graag je bijdrage leveren aan waar Solutions voor staat? Solutions is een groeiende organisatie en is continue op zoek naar nieuwe collega’s.

De functie
SolutionS biedt naast klinische behandeling ook uitgebreide ambulante en nazorgtrajecten, verspreid over diverse locaties in het land. We werken zowel individueel als groepsgericht en hebben vooral veel aandacht voor het systeem. Onze behandelprogramma’s integreren het 12-stappenmodel met onder meer CGT, psychotherapie, MI en systeemtherapie.

Als counselor werk je in een multidisciplinair team. De volgende werkzaamheden maken onderdeel uit van de functie:
1. Het opstellen van behandelplannen (op basis van bestaande programma’s) voor cliënten met uiteenlopende verslavingsproblematiek en comorbide problematiek.
2. Behandelen van cliënten in behandeltraject.
3. Coördineren en uitvoeren van behandelplannen; zowel in groeps- als individueel verband.
4. Diverse activiteiten die bijdragen aan verdere professionalisering en groei van de afdelingen.

Wij vragen

Om succesvol te kunnen zijn in deze functie beschik je in ieder geval over een afgeronde, relevante opleiding op HBO-niveau, zoals die van GGZ agoog. Op basis van je opleiding dien je directe, declarabele tijd te mogen schrijven op een GGZ DBC.

Je hebt aantoonbaar affiniteit met het behandelen van verslavingsproblematiek. Kennis en ervaring met de 12 stappen is een pré. Je persoonlijkheid kenmerkt zich door een proactieve houding, gericht op samen realiseren van een professionele afdeling en een inspirerend werkklimaat. In je dagelijks functioneren draag je dit uit en ben je een voorbeeld voor collega’s. Je visie sluit aantoonbaar aan bij die van onze onderneming; onder andere de visie op succesvolle behandeling van verslavingsproblematiek.

De vacature staat nadrukkelijk open voor ervaringsdeskundigen, mits enige jaren aantoonbaar goed in herstel en mits in bezit van afgeronde, relevante opleiding.

Wij bieden
In de eerste plaats een zeer uitdagende functie bij een succesvolle organisatie die echt ergens voor staat. Werken in een mooie, sociale omgeving. Je hebt alle ruimte voor eigen initiatieven en mogelijkheden jezelf (en anderen) te ontwikkelen. We zijn aangesloten bij de CAO GGZ. Deze CAO biedt een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden. De functie wordt gewaardeerd in schaal 50. Werktijden zijn afhankelijk van de locatie, mogelijk roulerend ook buiten kantoortijden, in de avond en het weekend.

Interesse?
Je kunt je CV en motivatiebrief naar ons mailen, via indeed.
Mocht je nog vragen hebben over deze vacature, dan kun je contact opnemen met Tamara van Barlingen via 0342 – 427 060.

Soort dienstverband: Bepaalde tijd, Onbepaalde tijd

Vacature: ervaringsdeskundige Ggzhulponliine (8 uur) 

Zo werk jij

Voor wie ben jij er? Volwassenen met psychologische problemen en stoornissen. Ggzhulponline is de volledig online zorg, 24/7 bereikbaar, geboden door GGz Centraal.  Kortom, je bent er als ervaringsdeskundige door:

 • informatie en voorlichting geven over herstel, herstelfasen, het herstelproces en herstelactiviteiten.
 • advies te geven over de behandeling in het multidisciplinaire behandelteam vanuit patiënt perspectief.
 • patiënten te ondersteunen bij de volledig digitale behandeling, via beeldbellen, online behandelmodules, online dagboeken en waar mogelijk met nieuwe technieken zoals Virtual Reality.
 • na te denken over de invulling en implementatie van herstelgericht werken en herstel bevorderende activiteiten binnen ggzhulponline.
 • het bieden van herstelondersteuning aan cliënten en begeleid je hen door dit proces.

Je krijgt alle ruimte om zowel binnen als buiten ggzhulponline met andere ervaringsdeskundigen binnen GGZ Centraal samen te werken. Dichtbij en deskundig. Dat typeert onze organisatie en zo behandelen wij onze cliënten.
Jouw nieuwe collega’s van Ggzhulponline, onderdeel GGz Centraal, wachten al op je. Met jou als ervaringsdeskundige zijn we nóg sterker in wat we doen. Namelijk, het bieden van gespecialiseerde online geestelijke gezondheidszorg aan volwassenen met psychologische problemen of stoornissen.
Hoe je ons team het beste kunt omschrijven; als startend label zijn wij opzoek naar pioniers:  ondernemende, moderne, innovatieve professionals. Nieuwe collega’s die van aanpakken weten en het als hun taak zien verwachtingen te overtreffen.

Met elkaar
Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier.
Ons nieuwe label ggzhulponline biedt geestelijke gezondheidzorg zonder barrières door deskundige therapeuten, voor iedereen, direct beschikbaar, op elk tijdstip van de dag, vanaf elke plek in de wereld, thuis, op het werk of op reis.
Wij geloven dat online behandelen voor een deel van onze cliënten de toekomst heeft en dat we online minstens even goede – maar flexibelere – zorg kunnen bieden dan face-to-face.
Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk. Op professioneel én persoonlijk vlak: we zien wie je bent. Betere zorg begint bij jou en daar ondersteunen en faciliteren we je graag in. Ook kun je als ervaringsdeskundige bij GGz Centraal rekenen op:

 • een bruto maandsalaris tussen € 1.898,- en € 2.949,- (CAO GGZ, functiegroep 40) op basis van 36 uur.
 • een contract voor 8 uur per week voor een jaar. Bij wederzijds enthousiasme ligt een vast contract daarna voor de hand.
 • een eindejaarsuitkering, voor een fijne extra aan het einde van het jaar.
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.
 • een goede pensioenregeling. Prettig voor later!
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets of extra verlof.Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten.
Wat neem je mee?

Jij bent een ondernemende, moderne innovatieve professional. Daarmee wil je grenzen verleggen op het gebied van online behandelen. Uiteraard heb je ook een actieve en inspirerende en motiverende basishouding en zet graag jouw ervaringen in om anderen te ondersteunen.  Je past binnen GGz Centraal als je net als wij de cliënt altijd voorop stelt meegaat in veranderingen en jezelf altijd wilt verbeteren. Ook heb je voor deze baan:

 • een opleiding op MBO niveau 4 op het gebied van maatschappelijke of sociaal pedagogische hulpverlening aangevuld met een afgeronde opleiding ervaringsdeskundige of AD ervaringsdeskundige in de zorg en welzijn.
 • ervaringsdeskundigheid in het overleven van een ontwrichtende aandoening.
 • aantoonbare ervaring als ervaringsdeskundige in de geestelijke gezondheidszorg
 • goede communicatieve én sociale vaardigheden.
 • transparant in (be-)handelen, optimistische attitude en bij uitstek een teamspeler.
 • flexibele werkhouding, je bent bereid om je werkuren over minimaal 4 dagen per week te spreiden én  ook om geregeld in de avond en/of in het weekend een aantal uren te willen werken.
 • een goed toegeruste werkplek, conform Arbo richtlijnen met goed functionerende wifi verbinding.

 

Vacature: ervaringsdeskundige

Deze functie is inmiddels vergeven.

 

Vacature: begeleider

Deze functie is inmiddels vergeven.

 

Vacature: ervaringsdeskundige

Deze functie is inmiddels vergeven

 

Vacature: Ervaringsdeskundige/herstelcoach

Dit ga je doen

Waarschijnlijk weet je als geen ander wat het werken als ervaringsdeskundige inhoudt. Het uitdragen van de herstelvisie, het ondersteunen van patiënten o.a. door coaching en training en het voortdurend voor het voetlicht brengen van een hoopvol perspectief. Met je ervaring ben je een unieke bron van kennis en bij uitstek het voorbeeld voor hoop en herstel. Het Herstelcentrum van GGNet, bied je ondersteuning in de beroepsuitoefening onder andere door intervisie, moreel beraad, scholing en training. Als ervaringsdeskundige heb je de mogelijkheid om vanuit datzelfde Herstelcentrum te participeren in het Consultteam voor het bieden van herstel- of diagnose specifieke consultatie aan overige behandelteams en patiënten binnen GGNet.

Hier ga je werken

De Buurse is een afdeling voor intensieve vervolgbehandeling, waar zeer kwetsbare patiënten met een intensievere behoefte aan zorg klinisch worden behandeld. Professionele zorg voor de complexe psychiatrische patiënt, met meestal ook verstandelijke beperkingen in combinatie met middelenmisbruik is onze specialiteit.

We gaan uit van herstelgerichte zorg en autonomie van de patiënt. We bieden zorg op maat.
Patiënten hebben naar eigen behoefte, voorkeuren en mogelijkheden een dagprogramma. Zowel in groepsverband als individueel. Het team bestaat voornamelijk uit verpleegkundigen en agogen.
Naast het werken op de IVB kun je ook ingezet worden op de High Intensive Care of andersom, wij houden rekening met jouw ervaring om je op de juiste plek in te laten stromen zodat je kunt groeien als professional. Belangrijke stappen naar herstel bereiken we samen. Samen met de patiënt, zijn naasten, ketenpartners en het team. We zoeken samen naar regie en kracht en zetten dit optimaal in om onze patiënten weer zelfverzekerd en enthousiast deel te laten nemen aan de maatschappij.

Dit ben jij

• Je hebt een ontwrichtende psychische aandoening gehad waar je voldoende afstand van hebt genomen en hebt geleerd deze ervaring professioneel in te zetten
• Je hebt bij voorkeur een opleiding gevolgd waardoor je BIG-geregistreerd bent dan wel een functie hebt die in de DBC beroepentabel voorkomt
• Je hebt een afgeronde relevante opleiding op het gebied van ervaringsdeskundigheid op mbo niveau 4
• Bij voorkeur heb je een aantal jaren werkervaring als ervaringsdeskundige en heb je ervaring en/of affiniteit met de doelgroep
• Je bent een pionier, jouw werk is verfrissend; dit houdt in dat je normaliseert ‘wat mensen overkomen is’ en hierdoor stigma tegen gaat
• Je weet zowel patiënten als teamleden te motiveren
• Je bent een ‘out of the box’ denker en stelt maatwerk voorop
• Je kunt goed samenwerken met andere teamleden en kunt  weerstand verdragen
• Je kunt solistisch werken, bent proactief en beschikt over goede sociale, mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
• Je kunt knelpunten in de uitvoering van jouw werkzaamheden zelfstandig oplossen
Bovenal ben je een bevlogen ervaringsdeskundige en heb je overtuigingskracht; jouw levensverhaal staat centraal.

Dit bieden we je

We bieden je een leuke werkplek voor gemiddeld 24-32 uur per week. Het betreft een dienstverband voor in eerste instantie de duur van 1 jaar. De functie is ervaringsdeskundige en wordt marktconform beloond.

Solliciteren
Spreekt deze functie je aan? Dan zien wij graag jouw reactie tegemoet. Deze vacature sluit zodra wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Marnix Alblas, coördinator Herstelcentrum,  088-933-1448.

 

Vacature: begeleider is inmiddels vergeven

Vacature: vrijwilliger Brijder Kliniek is inmiddels vergeven

 

 

Vacature: Senior Persoonlijk Begeleider

Deze functie is inmiddels vergeven.

 

Vacature: ervaringswerker FACT Veghel 

Deze functie is inmiddels vergeven

 

Vacature: ervaringsdeskundig begeleider te Eindhoven

Deze functie is vergeven

 

Vacature: Ervaringswerker team, High Intensive Care & Ouderen kliniek Oss

Deze functie is inmiddels vergeven. 

 

Vacature: ervaringsdeskundig begeleider

Reactie termijn is inmiddels verstreken.

Begeleider

Reactie termijn is inmiddels verstreken.

Vacature: Ervaringsdeskundige te Weert

Vacature is inmiddels verlopen.

Stagiaire Ervaringsdeskundige Zorg en Welzijn

Reactie termijn is inmiddels verstreken.

 

 

Vacature: Ervaringswerker is inmiddels ingevuld.
Vacature: Uitvoerend ervaringsdeskundig medewerker, Team Goirke & Safehouse

Vacature is inmiddels vergeven.

 

Vacature: Ervaringsdeskundige in opleiding (stage)
Vacature is inmiddels vergeven

 

Vacature: Ervaringsdeskundige Centrum Persoonlijkheid 

Functie is vergeven

 

Vacature: ervaringsdeskundige Almere 

Vacature is inmiddels ingevuld.

 

Vacature: ervaringsdeskundige

Deel jij graag jouw enthousiasme over de behandeling van PSYTREC? Dan is dit iets voor jou! Wij zijn namelijk op zoek naar een ervaringsdeskundige die zijn/haar ervaringen wil delen met de cursisten op de terugkomdag.

 

Over de functie

Als ervaringsdeskundige deel je jouw ervaring met de behandeling en de periode na de behandeling op de terugkomdag aan de huidige cursisten en hun naastbetrokkenen. Jij weet namelijk als geen ander hoe het is om behandeld te worden bij PSYTREC. Omdat ons behandelprogramma zo uniek is, is het voor ons logisch om de kennis en persoonlijke ervaringen van de oud-cursisten in te zetten. Als ervaringsdeskundige maak je deel uit van ons team ‘ervaringsdeskundigen’.

Wij zijn daarom op zoek naar iemand die affiniteit heeft met de doelgroep (cursisten en hun naastbetrokkenen, maar ook zorgprofessionals) en de visie van PSYTREC. Je deelt graag jouw eigen ervaring met PTSS, de behandeling bij PSYTREC en de fase na de behandeling. Deze functie is te vervullen voor twee vrijdagen per maand (om de week) van 09:15 uur tot 14:45 uur.

Vacature: Sociale studies Associate Degree Ervaringsdeskundige in zorg en welzijn 1e of 2e leerjaar (Fontys)
Reactie termijn is inmiddels verstreken.

Senior ervaringsdeskundige – Herstelwerkplaats

Vacature is inmiddels vergeven.

 

 

 

De Interne Opleidingsschool zoekt een praktijkopleider met ervaringsdeskundigheid (MBO / 36 uur p/w)

Termijn om te solliciteren is verstreken.Vacatures zijn inmiddels opgevuld.

 

Zorgbemiddelaar met ervaringsdeskundigheid

Deze functie is inmiddels vergeven.

 

https://www.antesgroep.nl/werken-bij/vacatures/

De functie van ervaringswerker is inmiddels vergeven. Wel zijn er nog vacatures voor (woon)begeleiders.

 

Werken bij Lister
Bij Lister begeleiden we mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen en/of verslavingsproblemen. Onze cliënten zijn mensen met verschillende achtergronden, eigen ideeën en een eigen manier van leven. Ieder mens is uniek en vraagt om een eigen aanpak. Werken bij Lister vraagt daarom ook verder gaan dan de geijkte paden. Steun, hoe lang of kort ook nodig, geef je samen vorm. Net zo lang tot alles weer loopt zoals gewenst. Dat dit moment komt, daar vertrouwen we bij Lister op. Altijd.

Wij zoeken herstelcoaches en ggz-specialisten om ons team te versterken. Geloof jij onvoorwaardelijk in herstel? Kom dan bij Lister werken.

Bekijk al onze vacatures

 

 

Ervaringsdeskundige gezocht voor een tijdelijke en overzichtelijke opdracht! Deze positie is inmiddels succesvol ingevuld.

 

Vacature: ervaringsdeskundige

De 15 Gebiedsteams ggz en 1 transdiagnostisch team verlenen ambulante zorg aan mensen die kwetsbaar zijn vanwege ernstige psychische aandoeningen en vaak meerdere diagnoses tegelijkertijd hebben. Zij hebben problemen en hulpvragen op (bijna) alle levensgebieden, zoals wonen, werken, dagbesteding, sociale contacten, financiën, zingeving en gezondheid. Daarmee zijn er ook flinke beperkingen in hun maatschappelijk functioneren. Veel patiënten die in behandeling zijn van de Gebiedsteams hebben behoefte aan ondersteuning op deze diverse vlakken. Zij zijn meestal al langdurend in contact met de geestelijke gezondheidszorg. Een extra specialisme van de Gebiedsteams ggz is de behandeling van mensen met een psychotische kwetsbaarheid. We werken nauw samen met onze netwerkpartners en met de collega’s van andere afdelingen van Altrecht. We werken volgens de F-ACT methode: ambulante, wijkgerichte zorg: rehabilitatie, crisiszorg, behandeling en hulp bij herstel door verschillende mensen die in één team samenwerken.

Wat ga je doen?

Als ambulante ervaringswerker maak je deel uit van een gebiedsgericht multidisciplinair team, met onder andere psychologen, SPV-en, psychiaters, casemanagers en andere ervaringswerkers. Iedereen draagt vanuit haar eigen expertise bij aan een gezamenlijk doel: herstelondersteunende zorg voor onze patiënten. Patiëntsturing, zelfregie, keuzevrijheid en het herstelproces staan hierbij centraal. Het is voor patiënten vaak erg helpend om ondersteuning en begeleiding te krijgen van mensen die uit eigen ervaring weten hoe het is om psychiatrisch patiënt te zijn. Vanuit jouw ervaringsdeskundigheid biedt jij deze ondersteuning aan patiënten met psychiatrische problematiek. Dit leidt er toe dat er ruimte wordt gemaakt voor het individuele herstelproces van de patiënt, de empowerment wordt versterkt en de emancipatie wordt bevorderd. In teambesprekingen breng jij het patiëntperspectief en het belang van herstelondersteunende zorg onder de aandacht bij jouw collega’s. Ook werk je nauw samen met naasten van patiënten en ketenpartners. Je maakt deel uit van een organisatie waarin enthousiaste, goed opgeleide collega’s staan voor de doelgroep en voor het verder optimaliseren van de zorgverlening. Een belangrijke baan dus die veel voldoening geeft.

https://www.altrecht.nl/over-ons/werken-en-leren/
Aan de slag als ervaringsdeskundige

De essentie van ervaringsdeskundigheid is het ‘vermogen om op grond van eigen herstelervaring ook aan anderen ruimte te bieden, mogelijkheden aan te dragen en perspectief te geven voor herstel’. (uit: Handreiking voor de inzet van ervaringsdeskundigheid vanuit de GGZ, 2012). Om jezelf een ervaringsdeskundige te noemen, is dus méér nodig dan het ‘hebben’ van ervaring. Open reflecteren op je eigen en andermans handelen is bijvoorbeeld een vaardigheid die nodig is voor een professionele ervaringsdeskundige. De ontwikkeling van ervaring tot ervaringsdeskundigheid wordt hieronder schematisch weergegeven.

Schema_ontwikkeling_ED_600

Beroepscompetentieprofiel

Het beroepscompetentieprofiel van de ervaringsdeskundige is te downloaden via GGZ Nederland.

Veel gestelde vragen over ervaringsdeskundigheid
 Wanneer ben je ervaringsdeskundig begeleider?

Belangrijk om te weten is dat een ‘patiënt met ervaring’ nog geen professionele rol heeft als ervaringsdeskundige. Hoe de ontwikkeling van ‘patiënt met ervaring’ naar een ervaringsdeskundige die werkzaam is als ervaringswerker binnen een multidisciplinair behandelteam verloopt, ziet u in het schema eerder op deze pagina.

Hoe word je ervaringsdeskundig begeleider?

Ervaringsdeskundig begeleider word je niet zomaar. Een MBO- of HBO-diploma is een vereiste. Op MBO-niveau wordt de BBL opleiding MZ-BGE geadviseerd (onder andere de BGE-opleiding bij het ROC Zadkine). BBL betekent 20/24 uur werken en 1 dag per week naar school. De ervaring leert dat dit een pittig traject is, omdat je veel tegelijk moet doen en ontwikkelen (werken binnen de ggz, eigen ervaringen op een ander niveau verwerken, veel huiswerk en opdrachten voor school doen). Op HBO-niveau is een zorggerelateerde opleiding (bijvoorbeeld MWD, SPH) aangevuld met een cursus op het gebied van Herstel en ervaringsdeskundigheid aangewezen, zoals ‘Werken met eigen ervaring’, ‘Herstellen doe jezelf’ of de TOED-training. Zonder een geschikte opleiding is een betaalde baan op het gebied van ervaringsdeskundigheid moeilijk te realiseren.

Kan ik ook ervaringsdeskundig begeleider worden door een cursus te volgen?

Het volgen van cursussen zoals ‘Werken met eigen ervaring’, ‘Herstellen doe jezelf’, of de TOED-training is zinvol en zeer aan te raden. Het is echter niet voldoende om uiteindelijk een betaalde baan te vinden. Het is dus noodzakelijk om naast deze cursussen nog een diploma van een, bij voorkeur zorggerelateerde, MBO- of HBO-opleiding op zak te hebben.

Zijn er leer-/werkplaatsen binnen Altrecht?

Ja, het aantal leer-/werkplaatsen wordt per schooljaar vastgesteld, maar is beperkt. De vacature voor een opleidingsplaats voor begeleider met ervaringsdeskundigheid (opleiding MZ BGE) wordt in februari opengesteld voor het volgende schooljaar. Hierop kun je solliciteren. Aansluitend vindt een informatieavond plaats en eventueel een sollicitatiegesprek. Meer informatie.

Kan ik ook als vrijwilliger met ervaringsdeskundigheid werken?

Bij Altrecht zijn vrijwilligers onder andere werkzaam binnen de activering/dagbesteding en als ‘maatje’. Ook hierbij is het belangrijk om te weten dat een ‘patiënt met ervaring’ niet meteen als vrijwilliger met ervaringsdeskundigheid aan de slag kan.

Meer informatie

Relevante websites:
http://www.herstelondersteuning.nl/
www.deervaringsdeskundige.nl
www.kenniscentrumphrenos.nl
www.ggznederland.nl
www.zadkine.nl/StuderenBijZadkine/Studiewijzer
www.ggzutrecht.nl

Vacatures voor de Ervaringsdeskundigen gezocht! – reeds ingevuld.

 

Ervaringsdeskundige projectleider

Deze vacature is inmiddels vergeven!

 

 

Verhalen bij de Buren
Workshopbegeleider gezocht!

De reactietermijn is inmiddels verstreken. 

 

 

vacature projectleider herstelacademie

https://www.werkenbijyulius.nl/vacaturebeschrijving/ervaringsdeskundige-projectleider

Ben jij het rolmodel dat laat zien dat iemand zijn worsteling te boven kan komen en help jij anderen grip te krijgen op de eigen worsteling vanuit gedeelde ervaring? Zet jij samen met collega’s een inspirerend programma van trainingen en peer support op waar deelnemers uit de regio werk kunnen maken van hun eigen hersteltraject en dat van anderen?

Yulius zet samen met Antes, De Hoop GGZ, Leger des Heils en Eleos GGZ een herstelacademie op in regio Drechtsteden, Vijfheerenlanden en de Alblasserwaard.

De doelstelling van de herstelacademie is het versterken van eigen regie en herstelkracht van mensen met een ontwrichtende ervaring. Zij kunnen hier via peer support werken aan hun eigen herstelproces en dat van anderen. Hiermee wordt een herstelbeweging op gang gebracht.

Bij Yulius werken we herstelgericht en geloven we in de kracht van samenwerking, De inzet en ontwikkeling van ervaringsdeskundigheid stimuleert in het ontwikkelen van eigen kracht en het (her)nemen van eigen regie in deze samenwerking. Vanuit gelijkwaardigheid ontstaat ruimte voor destigmatisering, perspectief, hoop en herstel in de breedste zin van het woord.

De functie van Ervaringsdeskundige projectleider

 • Je bent deskundig in het aanbieden van eigen ervaring als rolmodel en voorbeeld voor mensen met ontwrichtende ervaringen. Bij het aanbieden van eigen ervaring houd je passende grenzen in acht; je bent inspirerend en niet bedreigend;
 • Indien van toepassing ben je minstens 2 jaar vrij van middelengebruik;
 • Je bent deskundig als trainer en/of coach van groepen en eventueel individuen. 
 • Je weet deelnemers te activeren om zelf na te denken en aan de slag te gaan;
 • Je hebt ervaring met het werken vanuit de herstelgerichte benadering;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het leidinggeven aan nieuw op te zetten projecten;
 • Je bent 24 tot 32 uur beschikbaar, zowel werk overdag als’s avonds is een optie.
 • Je beschikt over een passend diploma op MBO of HBO niveau met minimaal 5 jaar relevante werkervaring in de zorg.
 • Inschaling is conform de cao GGZ.

 

 

De Vereniging voor Ervaringsdeskundigen (VvED) zoekt….een webmaster 

De VvEd heeft een vernieuwde website: https://vved.org/

Wil je helpen de site, en daarmee de vereniging, verder te ontwikkelen?

De.website biedt verschillende mogelijkheden waaronder een vacaturebank (zoek&vind), verschillende pagina’s voor nieuws&actualiteit en blogs&vlogs.

Wij zoeken 1 (of 2) webmaster(s) die het leuk vindt (en) om de website verder invulling te geven en actueel te houden. Ben je lid van de VvEd, vind je het leuk nieuws en informatie over ervaringsdeskundigheid te vergaren, korte teksten te schrijven, fotomateriaal te verzamelen en heb je ongeveer 2 uur per week tijd?

Stuur dan een mailtje naar info@vved.org.

Ervaringsdeskundig Medewerker Begeleiding i.o. (BBL)

Deze vacature is inmiddels vergeven.

 

 

Vacature projectmedewerker Ervaringsdeskundigheid

Deze vacature is inmiddels vergeven.